Kokeile kuukausi maksutta

Historiallinen arvokortteli Helsingin ytimestä myytiin – Kauppahinta 11,5 miljoonaa euroa

Uusi omistaja näkee Kaartin Lasaretissa loistavaa kehityspotentiaalia.

Entisen sotilassairaalan, Kaartin lasaretin pääportaikko on komea. Kuva: Juha Metso

Senaatti-kiinteistöt ja kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö HGR Property Partners ovat allekirjoittaneet lopullisen kiinteistökaupan Helsingin Hietalahdessa sijaitsevasta Kaartin Lasarettinakin tunnetusta korttelikokonaisuudesta. Kauppahinta oli 11,5 miljoonaa euroa.

Hietalahden kauppahallin ja Kalevankadun välissä Hietalahdessa sijaitsevan Kaartin Lasaretin historia ulottuu 1800- luvun alkupuolelle. Korttelin rakennuksia on suunnitellut muun muassa  C. L. Engel sekä Evert Lagerspetz. Käyttötarkoitukset ovat muuttuneet vuosien kuluessa, mutta kortteli on tunnettu erityisesti sotilassairaalatoiminnasta sekä Valtion teknillisistä tutkimuslaitoksista.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet vaiherikkaan myyntiprosessin päätteeksi pitkään valtion omistuksessa olleelle historialliselle Kaartin lasaretin korttelille uuden omistajan. Uskomme, että uutena omistajana HGR löytää kohteelle parhaimman mahdollisen käyttötarkoituksen ja uuden elämän osaksi toimivaa kaupunkia”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen tiedotteessa.

HGR Property Partnersin suunnitelmana on kehittää Kaartin Lasaretin korttelia toimitilakäyttöön, avata aiemmin porttien sisälle sulkeutunutta korttelia helsinkiläisille, elävöittää aluetta sekä tuoda sinne lisää palveluita.

HGR on saanut keväällä 2020 Helsingin kaupungilta kehittämisvarauksen Hietalahdessa sijaitsevaan Hietalahdenranta -nimiseen aluekokonaisuuteen. Kaartin Lasaretin korttelin hanke onkin tarkoitus liittää osaksi laajempaa Hietalahden alueen kehitystyötä.

”Yhtiömme näkee Kaartin Lasaretissa loistavan kehityspotentiaalin ja odotamme innolla, että pääsemme viemään suunnitelmiamme eteenpäin yhteistyössä kaupungin kanssa. Yhdessä Hietalahdenrannan alueen kanssa tavoitteenamme on toteuttaa Hietalahteen uutta urbaania kaupunkiympäristöä sekä profiloida alue pääkonttorikeskittymäksi”, toteaa HGR:n toimitusjohtaja Kari Helin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Historiallinen arvokortteli Helsingin ytimestä myytiin – Kauppahinta 11,5 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat