Kokeile kuukausi maksutta

K-Rauta myi koronakuukausina terassilautaa Amerikkaan asti – paljut ja kylpytynnyrit toinen hittituote

Suomalaiset satsasivat keväällä ennätyseurot pihojen ja terassien kunnostukseen.

Kevään aikana entistä useamman kodin pihaa ja terassia on paranneltu uuteen uskoon.

Korona näyttää käynnistäneen Suomessa remontti- ja piharakentamisen buumin. Suomen suurimman rautakauppaketju K-Raudan myyntitilastojen mukaan kodin ja pihan kunnostukseen sekä remontointiin liittyviä tuotteita hankittiin selvästi normaalia enemmän.

K-Raudan ketjujohtaja Olli Peren mukaan etenkin piharakentamiseen soveltuvan puutavaran myynti kasvoi merkittävästi. Ostetulla terassilaudalla voisi Peren mukaan rakentaa polun Suomesta aina Yhdysvaltoihin asti.

”Kotimaista terassilautaa myytiin kevään aikana ennätysmääriä. Terasseista halutaan isoja, sillä pihalle siirtyy yhä enemmän kodin toimintoja. Myös pihakeittiöiden ja grillien myynti on edelleen jatkanut kasvuaan. Todelliseksi kevään hittituotteeksi nousivat erilaiset ulkoporeammeet, paljut ja kylpytynnyrit ja niihin liittyvät tarvikkeet, joiden myynti kasvoi jopa 150 prosenttia”, Pere kertoo.

Myös multaa, pihakiviä, kuorikatteita ja kukkaruukkuja on myyty K-Raudoissa lähes tuplamäärä viime vuoteen verrattuna. Marjapensaiden, vihannesten, yrttien ja mansikoiden taimet ovat nekin olleet suosittuja.

Datan lähteenä ovat K-Raudan 132 myymälän ja verkkokaupan huhti-toukokuun myyntitilastot ympäri Suomen.

Koronaviruksen vaikutus on näkynyt Peren mukaan myös K-Raudan verkkokaupassa, jonka käyttäjämäärät kuuluivat kasvaneen keväällä kohisten. Verkkokaupan hittituotteeksi nousivat puutavaran lisäksi mökkikäymälät.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “K-Rauta myi koronakuukausina terassilautaa Amerikkaan asti – paljut ja kylpytynnyrit toinen hittituote”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat