Kokeile kuukausi maksutta

Korona toi välivuoden Betoniteollisuuden työturvallisuuskisaan – haaste lähti Ruotsiin

Vuonna 2022 aiotaan järjestää työturvallisuusmaaottelu Ruotsin kanssa.

Työturvallisuuskisan tuomarikierros o lykkääntynyt koronarajoitusten takia. Asiantuntijoiden tuntuma kuitenkin on, että työturvallisuus on koronakuukausina ollut yrityksissä entistä selkeämmin esillä.

Betoniteollisuuden jo perinteeksi muodostuneen työturvallisuuskilpailun loppusuoralla on jouduttu ottamaan aikalisä, koska tuomarointikierrosta ei ole voitu toteuttaa koronaepidemiaan littyvien vierailurajoitusten johdosta. Kokonaiskilpailun voittaja selviää, kun tuomariston vierailu tehtailla on jälleen mahdollista.

Kuluvan vuoden osalta Työturvallisuuskilpailussa onkin päätetty pitää välivuosi. Tuntuma on, että toimenpiteet tehtaiden ja tuotannon suojaamiseksi koronaviruksen vaikutuksilta ovat nostaneet turvallisuustyön entistäkin voimakkaammin toiminnan keskiöön.

”Alalla on päätetty panostaa turvallisuusharppaukseen niin, että vuoden 2021 työturvallisuuskilpailussa saavutetaan entistäkin parempia turvallisuustasoja”, kertoo Betoniteollisuus ry:n puheenjohtajana toimiva Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

”Olemme haastaneet ruotsalaisen sisarjärjestömme Svensk Betong:in ja sen myötä Ruotsin betoniteollisuuden työturvallisuusmaaotteluun kanssamme vuonna 2022. Tarkoituksenamme on osoittaa, että suomalainen betoniteollisuus pärjää työturvallisuuden suhteen myös kansainvälisessä mittelössä”, Isotalo jatkaa.

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 alkaen.

Vuoden 2019 aikana käydyssä alkukilpailussa sarjavoittoihin ylsivät elementtitehtaiden sarjassa Vabe oy:n kakkoshalli Valkeakoskelta, betonituotetehtaiden sarjassa Parma Rail oy Ab:n ratapölkkytehdas Forssasta ja valmisbetonitehtaiden sarjassa Lujabetoni oy:n Joensuun valmisbetonitehdas.

Turvallisuustasoaan sarjoittain eniten onnistuivat parantamaan VaBe oy:n ykköshalli (elementtitehdas), Lujabetoni oy:n Vieremän betonituotetehdas ja Lujabetoni oy:n Muuramen valmisbetonitehdas.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korona toi välivuoden Betoniteollisuuden työturvallisuuskisaan – haaste lähti Ruotsiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat