Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto toivoo helpotusta hiostukseen – vaatii sosiaalitiloihin viilennystä

Liiton mukaan sosiaalitilamääräykset ja työturvallisuussäätely pitää päivittää vastaamaan nykyvaatimuksia. Se tarkoittaa mm. viilennettyjä sosiaalitiloja.

Hellekelit tuovat haasteita etenkin torninostureiden kuljettajille. Lämpötila saattaa ilmastoimattomassa hytissä nousta todella korkealle. Taukojen pitäminen voi kuitenkin työmaan aikataulujen vuoksi olla vaikeaa.

Koronakevät ja viime päivien hellesäät ovat tukaloittaneet työskentelyoloja myös rakennustyömailla.

Rakennusliiton mukaan kuumat kelit ovat näkyneet etenkin sosiaalitiloissa. Henkilöstötiloja ei yleisesti viilennetä ilmastointilaiteilla, joten työn tauottaminen ja elpyminen ei toteudu toivotulla tavalla.

Pulma kulminoituu etenkin torninosturikuljettajien kohdalla, jotka vastaavat työmaan kaikkein vastuullisimmista nostotöistä.

”Lasisessa, usein ilmastoimattomassa torninosturin ohjaamossa lämpötila saattaa nousta helteisinä päivinä huimiin lukemiin. Työn tauottaminen jää kuljettajan osalta monesti kuitenkin toteutumatta työmaan pakkotahtisuuden takia”, Rakennusliitto huomauttaa.

Parhaat, työturvallisuudelle orientoituneet rakennusalan yritykset ovat oma-aloitteisesti alkaneet tuoda sosiaalitiloihin ilmastointilaitteita. Tilannetta ei kuitenkaan työntekijäliiton mukaan korjata pelkästään vapaaehtoisuudella ja omatoimisuudella.

”Rakentamista koskevat sosiaalitilamääräykset ja työturvallisuussäätely pitää päivittää vastaamaan nykyvaatimuksia. Niiden mukaista on, että rakentajien sosiaalitiloja ja työilmaa viilennetään kesähelteillä”, Rakennusliitto toteaa tiedotteessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennusliitto toivoo helpotusta hiostukseen – vaatii sosiaalitiloihin viilennystä”

  1. Torninosturin hytin jäähdyttämisen ymmärrän. Sosiaalitilojen jäähdyttäminen on täysin järjetöntä. Ei kenenkään perse kestä sitä. EIhän suurinta osaa asunnoistakaan ole jäähdytetty.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat