IS: Matti Vanhanen sai Nurmijärven talostaan suunnilleen saman mitä maksoi itse 10 vuotta sitten

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen on saanut myytyä Nurmijärvellä sijaitsevan puutalonsa. Uusi talo nousee samalle alueelle.

Iltasanomien mukaan valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) on myynyt Nurmijärvellä sijaitsevan puutalon, jonka hän osti kymmenen vuotta sitten valmiina.

Vanhanen ei paljasta kauppasummaa lehdelle, mutta sanoo saaneensa talosta suunnilleen saman verran kuin siitä maksoikin. Vanhasen on aiemmin kerrottu ostaneen 250 neliön talon Nurmijärven Lepsämästä noin 400 000 eurolla.

Vanhanen rakentaa uutta taloa samalla seudulle. Talopaketti saapuu tontille elokuun lopulla, mutta sitä ennen tehtävänä on monia hommia. Niihin Vanhanen pääsee käsiksi aloittaessaan kolmen viikon lomansa 13. heinäkuuta.

”Kesäpäiville on nyt sekä uuden talon rakentamista että vanhan talon tyhjentämistä. Väliaikainen asunto on jo vuokrattu ja varastotilaa olen etsimässä. Sekin on oma projektinsa”, Vanhanen sanoo Iltasanomissa.

Vanhanen osti nyt myydyn talon valmiina toimiessaan Perheyritysten liiton puheenjohtajana. Myös Vanhasen itserakentama pääministeriaikojen talo sijaitsi Lepsämässä. Sen Vanhanen myi ostaessaan nyt myymänsä talon kymmenen vuotta sitten.

Uudelle talolle Vanhanen etsiskeli tonttia 5–6 vuotta.

Vanhanen on kertonut IS:lle aiemmin, että talo toteutetaan mahdollisimman paljon hiiltä sitovalla tavalla. Päämateriaalina on betonin ja teräksen sijaan puu. Lämmitysjärjestelmässä yhdistetään aurinkovoimaa, maalämpöä ja tontilta saatavia klapeja. Sisätiloiltaan talo on noin 250 neliötä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “IS: Matti Vanhanen sai Nurmijärven talostaan suunnilleen saman mitä maksoi itse 10 vuotta sitten”

  1. Kuinka meni myynti, kun tapana on ilmoittaa etukäteen, ettei kiinnosta, oliko iltapaskoille syötetty juttu yritys kiinnittää huomio hölynpölyyn.

  2. Miksi tällaista kirjoitetaan rakentamisen ammattilehdessä?

    Yksittäisen kiinteistön myyntiehdot eivät kerro asuntojen hintatasosta mitään, joten sellaisen indikaatio tämä ei ole. Entisen pääministerin panostus hiilen sitomiseen omassa elämässään sivuaa hyvin ohuelti rakentamista. Muu palveleekin sitten iltapäivälehtimäistä tirkistelynhalua.

    Seuraavaksi uutinen siitä, että Sara Sieppi maksoi ulkomaanlomallaan lentolipuista päästökompensaatiota ja teki fossiilivapaan sähkösopimuksen?

    1. Mieluummin seuraavaksi uutinen siitä, kuinka vihreä poliitikko twiittailee ulkomaanlomaltaan matkustajalentämisen kieltämisen välttämättömyydestä, koska suomalaisten täytyy näyttää esimerkkiä.

  3. Jäi kiinnostamaan, että mikäli olikaan asunnon kuuluisan ”tuppeensahatun koivulankun” kohtalo? TM-lehtikin oli tästä aikoinaan kiinnostunut.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat