Isokarin majakassa tehdään peruskorjausta – urakoitsijana Oteran

Majakan kunnostus kestää kokonaisuudessaan noin neljä kuukautta. Korjaustöiden on määrä valmistua syyskuun loppupuolella.

Selkämerellä Isokarin saaressa ovat käynnissä liki 200-vuotiaan majakan korjaustyöt. Niiden yhteydessä käydään julkisivun lisäksi läpi mm. ikkunat,  vesikatto ja lyhtykoju.

Väylävirasto kilpailutti Isokarin kunnostusurakan, ja urakkakilpailun voitti Oteran oy. Vuonna 1833 valmistunutta majakkaa korjattiin viimeksi vuonna 1986.

Työt on aloitettu märkähiekkapuhalluksella, jolla irrotetaan aiemmilla korjauskerroilla pintamaalissa käytettyä asbestia. Se kerätään talteen herkän ympäristön suojelemiseksi jo kosteana. Puhallus- ja pesutöiden jälkeen alkavat piikkaus-,  pohjustus-, paikkaus- ja maalaustyöt.

Majakan yläosan paikkaus vie kolme ja julkisivun paikkaus viitisen viikkoa. Uuden ilmeen saavat myös ukkosenjohdattimet ja päivystyshuoneen pinnat.

Isokari sijaitsee yli 20 kilometrin päässä mantereelta. Majakan kunnostus kestää kokonaisuudessaan noin neljä kuukautta. Korjaustöiden on määrä valmistua syyskuun loppupuolella.

Korjaustöistä kerrotaan tarkemmin Väyläviraston verkkosivuilla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Isokarin majakassa tehdään peruskorjausta – urakoitsijana Oteran”

Jätä kommentti