Rakennusmestarikoulutus alkaa Lapissa ensi vuonna

Rakennusmestari (AMK) koulutuksesta valmistuu rakennusalan työjohdon ja työmaatekniikan ammattilaisia, joilla on valmiudet kehittyä vaativiin työjohtajan tehtäviin.

Valtioneuvosto on päättänyt laajentaa viiden ammattikorkeakoulun koulutusvastuita. Lapin ammattikorkeakoulun koulutusvastuuseen lisätään rakennusmestarien kouluttaminen. Rakennusmestari (AMK) koulutuksesta valmistuu rakennusalan työjohdon ja työmaatekniikan ammattilaisia, joilla on valmiudet kehittyä vaativiin työjohtajan tehtäviin.

Osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölän mukaan koulutuksen käynnistäminen tukee Lapin alueen yritysten tarpeita ja vahvistaa Lapin ammattikorkeakoulun asemaa rakennusalan kouluttajana.

”Rakentamista kehittävät teknologiat sekä Lapin rakennusalan työjohdon eläköityminen tulevat kasvattamaan valmistuneiden rakennusmestareiden tarvetta tulevaisuudessa”, Kähkölä sanoo.

Rakennusmestarikoulutuksen aloituspaikat tulevat haettavaksi kevään 2021 yhteishaussa. Koulutus käynnistyy syksyllä 2021 Rovaniemellä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan nyt tehtävillä koulutusvastuumuutoksilla on tarkoitus vastata erityisesti tietyillä aloilla ja alueilla koettuun koulutustarpeeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusmestarikoulutus alkaa Lapissa ensi vuonna”

Jätä kommentti