Rautakauppa siivitti Keskoa ennätystulokseen – sekä yritys- että kuluttajakauppa hyvässä vedossa

Rakentamisen ja talotekniiikan kaupassa liikevaihtoa kertyi runsaat 1 196 miljoonaa euroa ja liikevoittoa 77 miljoonaa euroa.

Onninen ja hyvin sujunut talotekniikkakauppa olivat yksi Keskon ennätystuloksen tekijöistä.

Kesko takoi vuoden 2020 toisella neljänneksellä ennätystuloksen. Yhtiön liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 2 814,5 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 155,2 miljoonaa euroa, jossa kasvua kirjattiin 32,8 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan rahavirta oli 421,8 miljoonaa euroa. Se vahvistui 150,4 miljoonaa euroa ja operatiivisesti 194,5 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan lisäksi Kesko oli vahvassa vedossa rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Autokaupassa sen sijaan mentiin alamäkeä.

Rakentamisen ja talotekniiikan kaupassa liikevaihtoa kertyi runsaat 1 196 miljoonaa euroa ja liikevoittoa 77 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 29 prosenttia.

Pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan rakentamisen ja talotekniikan kuluttaja-asiakaskauppa kävikin poikkeustilanteen aikana ennakoitua paremmin. Myös yritysasiakaskauppa sekä rautakaupoissa että Onnisella on jatkunut odotettua vahvempana.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa systemaattinen strategian toteutus ja hyvä markkinatilanne toivat ennätystuloksen.  Myös kuluttajamyynti kasvoi selvästi ennakoitua enemmän”, Helander toteaa tulostiedotteessa.

Kesko hakee kasvua myös uusilla yrityskaupoilla. Heinäkuun alussa yhtiö kertoi ostavansa Oslon alueen johtavan rautakauppaketjun Carlsen Fritzøe Handel AS:n, jonka myymälät täydentävät Byggmakker-rautakauppojen verkostoa.  Baltian ja Valko-Venäjän liiketoiminnoissa jatketaan niiden strategista tarkastelua.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rautakauppa siivitti Keskoa ennätystulokseen – sekä yritys- että kuluttajakauppa hyvässä vedossa”

  1. Jep. Miksi rakentaminen on niin kallista, syytä kun haetaan niin monesta paikasta. Tarvittaisiinko alalle jotain rakentamisen Lidl tyyppistä yritystä.

Jätä kommentti