SRV käynnistää Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaustyöt – lähes 40 miljoonan euron urakka

Hankkeen projektinjohtourakkasopimus allekirjoitettiin maaliskuussa, jolloin hankkeessa käynnistettiin kolme kuukautta kestänyt kehitysvaihe.

SRV aloittaa Espoossa sijaitsevan Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen peruskorjaustyöt. Peruskorjaus voitiin aloittaa sen jälkeen, kun HUSin valtuusto teki päätöksen hankkeen toteutusvaiheesta. Peruskorjauksen on määrä valmistua keväällä 2023.

Hankkeen projektinjohtourakkasopimus allekirjoitettiin maaliskuussa, jolloin hankkeessa käynnistettiin kolme kuukautta kestänyt kehitysvaihe.

Kehitysvaiheen aikana on edistetty korjaussuunnitelmia ja käynnistetty hankkeen valmistelevat työt sekä väistötilojen rakentaminen. Varsinainen purkuvaihe alkaa syksyllä 2020 ja jatkuu kevään 2021 loppuun. Työmaa katetaan kauttaaltaan sääsuojalla, mikä mahdollistaa runko- ja sisävalmistusvaiheen töiden tekemisen limittäin.

Nyt tehdyn toteutusvaiheen käynnistämispäätöksen myötä Jorvin leikkaussalien peruskorjaushanke merkitään kesäkuulle SRV:n tilauskantaan noin 39 miljoonan euron tavoitebudjetilla.

Yhteistoiminallinen projektinjohtourakka

Jorvin sairaalan peruskorjaus toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Toteutusmuodolla on luotu hyvät lähtökohdat yhteistyölle, ja SRV:lle asetetaan laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoitteet.

Peruskorjausalueen bruttoala noin 10 492 bruttoneliömetriä. Hankkeessa uusitaan anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Peruskorjaus käsittää Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistuneen rakennusosan osittaisen peruskorjauksen ja muutostyön sekä tarvittavien väistötilojen toteuttamisen.

Peruskorjauksen myötä leikkaussalien tehokkuutta on tavoitteena nostaa ja kaikki uudet leikkaussalit tulevat soveltumaan kaikkien potilasryhmien hoitoon. Peruskorjauksen jälkeen Jorvissa on 20 leikkaussalia.

SRV rakentaa parhaillaan myös HUSin historian suurinta hanketta, Siltasairaalaa Helsingin Meilahdessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV käynnistää Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaustyöt – lähes 40 miljoonan euron urakka”

Jätä kommentti