Kokeile kuukausi maksutta

Uusia asuntolainoja nostettiin toukokuussa vähemmän mutta mökkilainoja enemmän kuin vuosi sitten

Uusia asuntolainoja nostettiin toukokuussa 22 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Toukokuun aikana asuntolainoja nostettiin vähemmän viimeksi vuonna 2015 .

Asuntolainoja haetaan taas vilkkaasti. Trond H. Trosdahl

Suomen Pankin mukaan uusia asuntolainoja nostettiin toukokuussa 1,5 miljardin euron edestä, mikä on 22 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Toukokuun aikana asuntolainoja nostettiin vähemmän viimeksi vuonna 2015 .

Huhti- ja toukokuun vähäisistä nostomääristä huolimatta asuntolainakannan vuosikasvuvauhti (2,8 prosenttia) ei ole hidastunut. Kasvuvauhtia on ylläpitänyt osaltaan lyhennysvapaiden laaja käyttö.

Uusien asuntolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika ylitti toukokuussa ensimmäistä kertaa 21 vuotta ja oli 21 vuotta 4 kuukautta. Toukokuussa yli 70 prosenttia uusista asuntolainoista oli takaisinmaksuajaltaan yli 20 vuotta.

Mökkilainojen määrät sitä vastoin kasvoivat. Uusia vapaa-ajanasuntolainoja nostettiin poikkeuksellisen vilkkaasti toukokuussa. Uusia lainoja nostettiin 117 miljoonan euron edestä, mikä on 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Viimeksi vapaa-ajanasuntolainoja nostettiin enemmän kuukauden aikana kesäkuussa 2011.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusia asuntolainoja nostettiin toukokuussa vähemmän mutta mökkilainoja enemmän kuin vuosi sitten”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat