Isännöintiliitto varoittaa taloyhtiöiden remonttipommista – ”Talot voivat rapistua koronan takia”

Koronaepidemia on siirtänyt remonttipäätösten tekemistä tuhansissa taloyhtiöissä hamaan tulevaisuuteen. Isännöintiliitto varoittaa seurauksista.

Mitä tapahtuu taloyhtiöiden remonteille, kun koronakriisin vuoksi ei voida järjestää yhtiökokouksia?

Koronaepidemian takia taloyhtiöissä ei saada tehtyä päätöksiä tarpeellisista remonteista. Isännöintiliiton mukaan elokuussa arviolta 10 000 taloyhtiössä yhtiökokous oli vielä pitämättä.

”Yhtiökokous on se paikka, jossa kaikkia osakkaita ja asukkaita koskevat remonttipäätökset tehdään. On selvää, että lukuisat korjaukset siirtyvät jonnekin tulevaisuuteen, koska kokouksia ei ole pidetty”, sanoo Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Remontin siirtyminen voi aiheuttaa taloyhtiöissä isoja ongelmia, sillä useissa taloyhtiöissä pitää tehdä lähivuosien aikana putki- ja julkisivuremontteja.

”Monissa taloyhtiöissä on paljon korjausvelkaa. Eli kun rakennus menee huonompaan kuntoon ja sitä ei huolleta riittävästi, sen korjaaminen tulee kalliimmaksi, vaikeammaksi ja vaatii isompia remontteja”, Viljamaa sanoo.

Hän huomauttaa myös, että remonttien huippuvuodet ovat vasta edessä. Kun isojen korjausten buumi iskee, voivat myös remonttien hinnat nousta kysynnän mukana. Korjaamisesta voi siis tulla yhä kalliimpaa.

”Ongelma taloyhtiöissä kiteytyy monesti siihen, että rakennusten kunnosta ei pidetä huolta pitkäjänteisesti, sillä osakkaiden on vaikea hahmottaa suunnitelmallisen korjaamisen tärkeyttä. Samoin kuin autoissa, myös rakennuksissa on kuluvia osia, jotka pitää korjata tai vaihtaa.”

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Isännöintiliitto varoittaa taloyhtiöiden remonttipommista – ”Talot voivat rapistua koronan takia””

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat