Lakkapään saneerausohjelma päättyi – yritys maksoi yrityssaneeraukseen liittyvät velkansa

Pohjois-Suomessa sijaitseva rautakauppa Lakkapään saneerausohjelma on päättynyt, kun yrityksen saneerausvelat ja vakuusvelat korkoineen on maksettu kesäkuun loppuun mennessä.

Pohjois-Suomessa sijaitseva rautakauppa Lakkapään saneerausohjelma on päättynyt, kun yrityksen saneerausvelat ja vakuusvelat korkoineen on maksettu kesäkuun loppuun mennessä.

Oulun käräjäoikeus vahvisti päätöksen heinäkuun lopulla. Vuonna 2016 aloitettu saneerausohjelma on saatettu loppuun etuajassa, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan se olisi voinut kestää vuoden 2023 loppuun saakka.

”Neljän vuoden työn jälkeen olemme tilanteessa, jossa liiketoiminta on taas normaalia hyväntuulista kaupantekoa. Haluan kiittää uskollisia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme, sidosryhmiämme ja työntekijöitämme jaksamisesta näinä haastavina vuosina. Ilman teitä erittäin vaikeasta tilanteesta selviäminen ei olisi ollut mahdollista”, toimitusjohtaja Jukka Lakkapää kertoo yhtiön tiedotteessa.

Saneerausohjelman päättymisen lisäksi Lakkapään vuosi on sujunut muutenkin hyvissä merkeissä koronasta huolimatta.

”Ensimmäinen kvartaali sujui hienolla 30 prosentin kasvuvauhdilla. Koronan iskettyä kansantalouteen kaksi ensimmäistä viikko menivät äkkijärkytyksessä, kun kauppa hiipui. Sen jälkeen onnistuimme kääntämään kurssin.”

Lakkapää ei päässyt nauttimaan korona-ajan tuomista suorista yritystuista eikä myöskään rahoituksellisesta tuesta, mutta ratkaisu taloushaasteisiin löytyi miettimisen jälkeen.

”Tuossa tilanteessa oli pakko keksiä uusia tapoja tehdä kauppaa, jotta liiketoiminta jatkuisi nousujohteisena. Päätimme hankkia suuria eriä VTT:n testaamia suojamaskeja. Siirsimme vapaina olleita myyjiämme suojamaskikauppaan, mikä osoittautui oikeaksi vedoksi. Kolmannes vuoden liikevaihdosta onkin tullut maskikaupasta.”

”Koronakausi ei muutenkaan ole päässyt vahingoittamaan liiketoimintaamme, sillä ihmisillä on nyt aikaa tehdä monenlaisia remontteja ja rästihommia kotona sekä mökillä. Moni on jättänyt ulkomaanlomareissun väliin ja puuhastellut kotinurkillaan. Se on pitänyt kauppamme vilkkaana.”

Joitain suunnitelmia korona kuitenkin muutti Lakkapäänkin osalta.

”Oulun seudun uusi maatalouspisteemme Kempeleessä viettää avajaisiaan alkuperäisistä suunnitelmista poiketen vasta syyskuun alkupuolella.”

Rautakauppaan ja maatalous- sekä konekauppaan keskittyvällä Lakkapäällä on Torniossa, Rovaniemellä ja Kempeleessä sijaitsevissa toimipisteissään yhteensä noin 90 työntekijää.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakkapään saneerausohjelma päättyi – yritys maksoi yrityssaneeraukseen liittyvät velkansa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat