Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kesäkuussa – paras veto infrapuolella

Avainluvut ovat pysyneet plussalla koko ensimmäisen vuosipuoliskon.

Infra-alalla on ollut hyvä alkuvuosi, Lisäetuna on ollut moottoripolttoöljyn ja bitumin hintataso.

Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi kesäkuussa 2,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Myynnin määrä, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, kasvoi 1,3 prosenttia.

Rakennusyritysten työpäiväkorjatun liikevaihdon sekä myynnin määrän vuosimuutokset ovat olleet positiivisia jo kuusi peräkkäistä kuukautta.

Toimialoista parhaimmassa vedossa oli maa- ja vesirakentaminen, jossa työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 8,9 prosenttia. Myynnin määrä puolestaan kasvoi 13,1 prosenttia vuoden takaisesta. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrän kasvuun vaikutti erityisesti moottoripolttoöljyn ja bitumin halpenemisesta seurannut maarakennusalan kustannusten lasku.

Liikevaihto kasvoi myös talonrakentamisessa, jossa työpäiväkorjattu liikevaihto oli 4,5 prosentin ja yynnin määrä 2,8 prosentin kasvussa vuoden takaiseen verrattuna. Erikoistuneen rakennustoiminnan toimialalla liikevaihto laski 1,7 prosenttia ja myynnin määrä 3,2 prosenttia vuoden takaisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kesäkuussa – paras veto infrapuolella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat