Kokeile kuukausi maksutta

Saksalaisyrityksen akkutehdas sai ympäristöluvan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan ja toiminnan aloittamisluvan BASF Battery Materials Finland Oy:lle Harjavallan akkumateriaalitehtaalle.

Ilmakuva Harjavallan tehdasalueesta. Kuva:BASF

Akkumateriaalitehdas tuottaa katodiaktiivisen materiaalin esiastetta (pCAM). Sitä käytetään katodiaktiivisen materiaalin (CAM) valmistukseen, joka on sähköautojen akkujen pääraaka-aine.

Akkumateriaalitehdas sijoittuu Harjavallan nykyisen suurteollisuusalueen välittömään läheisyyteen ja johtaa jäte- ja jäähdytysvesiä Kokemäenjokeen.

Tiedotteen mukaan samanaikaisesti on myönnetty erillinen ympäristölupa myös Suomen Teollisuuden Energiapalvelut STEP Oy:n varakattilalaitokselle ja muille akkumateriaalien valmistusta palveleville oheistoiminnoille samalla tuotantoalueella.

Akkumateriaalitehtaan ympäristöluvassa on annettu ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi tarpeelliset määräykset, muun muassa raja-arvot vesistöön johdettaville päästöille, ja edellytetty toimenpiteitä Kokemäenjokeen johdettavien päästöjen rajoittamiseksi poikkeuksellisina alivirtaamakausina.

Raja-arvot vesiin on asetettu sulfaatille, nikkelille, koboltille, alumiinille, mangaanille ja epäorgaaniselle typelle.

Akkumateriaalitehtaan ympäristöluvassa edellytetään, että vesistötarkkailu Kokemäenjoessa on aloitettava ennen toiminnan käynnistämistä. Toiminnan päästöjä ja vaikutuksia on tarkkailtava tehostetusti ensimmäisen toimintavuoden ajan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saksalaisyrityksen akkutehdas sai ympäristöluvan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat