Kokeile kuukausi maksutta

Hartela rakentaa Oulun Karjasillalle uuden asuinalueen – valmistumisaikataulu 8-10 vuotta

Karjasillan Verstas -alue koostuu 11 kerrostalosta, saneerattavasta koulurakennuksesta sekä maanalaisesta autohallista. Uudelle asuinalueelle tulee myös alueellinen energiajärjestelmä.

Hartela on laskenut Karjasillan ensimmäisen rakennuskohteen hiilijalanjäljen ja hyödyntää saatua dataa alueen muiden talojen suunnittelussa. Lisäksi on selvitetty mm. yhteiskäyttöautoratkaisuja, 5G-tietoliikenneverkkojen toteuttamista sekä älykkäitä valaistusratkaisuja.

Hartela aloittaa Oulun Karjasillalla Verstas-nimisen asuinalueen rakennustyöt, Nyt allekirjoitettu hankesopimus on jatkoa sopijaosapuolten kesällä 2019 allekirjoittamaan yhteistyösopimukseen. Toteutuessaan se lunastaa myös Oulun kaupungin alueelle asettamia tavoitteita.

Karjasillan Verstas -alue koostuu 11 kerrostalosta, saneerattavasta koulurakennuksesta sekä maanalaisesta autohallista. Hartelan tavoitteena on rakentaa alue valmiiksi seuraavien 8-10 vuoden kuluessa ensimmäisen rakennusvaiheen aloituksesta.

Karjasilta aikoo profiloitua tulevaisuuden asumis- ja palveluratkaisujen edelläkävijäksi.

”Nyt allekirjoitettu hankesopimus on merkittävä avaus näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Haluamme tarjota tuleville Karjasillan asukkaille energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten ratkaisujen lisäksi myös parempaa asumisviihtyvyyttä”, kertoo Hartela Pohjois-Suomen toimitusjohtaja Markku Taskinen tiedotteessa.

”Olemme laskeneet  kohteen hiilijalanjäljen ja hyödynnämme saatua dataa alueen muiden talojen suunnittelussa. Lisäksi olemme selvittäneet mm. yhteiskäyttöautoratkaisuja, 5G-tietoliikenneverkkojen toteuttamista sekä älykkäitä valaistusratkaisuja”, Taskinen lisää.

Oulun Energia toteuttaa alueelle energiajärjestelmän, jossa hyödynnetään lämmityskaudella kaukolämpöverkoston paluulinjan energiaa lämpöpumppujen avulla. Samoilla lämpöpumpuilla tuotetaan kesäaikainen viilennysenergia, josta syntyvä lauhde-energia käytetään esimerkiksi alueen rakennusten lämpimän käyttöveden tuotantoon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela rakentaa Oulun Karjasillalle uuden asuinalueen – valmistumisaikataulu 8-10 vuotta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat