Kokeile kuukausi maksutta

Ikean tuulipuistot valmistuivat – OX2:n myllyt pyörivät Marttilassa, Maalahdella ja Kurikassa

OX2 on toteuttanut hankkeen avaimet käteen -periaatteella vastaten suunnittelusta ja rakentamisesta. Tästä lähtien yhtiön kontolla on tuulipuistojen tekninen ja taloudellinen hallinnointi.

Uudet tuulimyllyt jauhavat sähköä mm. Kurikan Ponsivuoressa. (Kuva Ikea)
Kuuntele juttu

Tuulivoimaa rakentavan OX2:n neljän tuulipuiston kokonaisuus on valmistunut ja luovutetaan IKEA Suomen käyttöön. Tuulipuistojen kokonaisteho on yhteensä 107,4 megawattia.

Hanke ollut yksi Suomen suurimmista markkinaehtoisesti toteutetuista tuulivoimahankkeista ja ensimmäisiä lajissaan myös Euroopan mittakaavassa.

Yhteensä 25 tuulivoimalaa käsittävät puistot rakennettiin Etelä-Pohjanmaalla Kurikkaan, Varsinais-Suomessa Marttilaan sekä Pohjanmaalla Maalahdelle. Ponsivuoren tuulipuisto Kurikassa valmistui ensimmäisenä ja se luovutettiin IKEA Suomelle tammikuussa 2020. Nyt kaikki muutkin puistot ovat valmistuneet.

OX2 on toteuttanut hankkeen avaimet käteen -periaatteella vastaten suunnittelusta ja rakentamisesta.Tästä lähtien yhtiön kontolla on tuulipuistojen tekninen ja taloudellisesta hallinnointi.

IKEA Suomi ja OX2 allekirjoittivat sopimuksen neljän tuulipuiston rakentamisesta syksyllä 2018.

OX2 hallinnoi tällä hetkellä 38 tuulipuistoa ja sillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 463 miljoonaa euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ikean tuulipuistot valmistuivat – OX2:n myllyt pyörivät Marttilassa, Maalahdella ja Kurikassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat