Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän lentoaseman remontti valmistui – Finavia ehti investoida koronan hiljentämään kenttään lähes 15 miljoonaa

Viimeisin peruskorjausinvestointi oli suuruudeltaan 11 miljoonaa euroa. Työt käsittivät kiitotien sekä lentokoneiden rullaus- ja pysäköintialueena toimivan asematason asfaltoinnin.

Jyväskylän kenttä odottaa monen muun kotimaan kentän tavoin koronaepidemian taittumista ja matkustajaliikenteen palautumista ennalleen. (Kuva: Finnavia)

Finavian investoinnit Jyväskylän lentoasemalla on saatu päätökseen. Finavia on investoinut Jyväskylään viime vuosina yhteensä lähes 15 miljoonaa euroa. Palveluita on kehitetty muun muassa rakentamalla uusi kunnossapitohalli ja päivittämällä uusiutuvaa polttoainetta käyttävää kunnossapitokalustoa aiempaa nykyaikaisemmaksi.

Matkustajaliikenteen ja yksityiskoneiden ohella kenttää hyödyntää mm. Puolustusvoimat.

”Nyt päättyneellä kiitotien ja asematason peruskorjauksella voimme varmistaa lentoliikenteen sujuvuuden pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Nurmisen mukaan Finavian viimeisin Jyväskylän lentoaseman peruskorjausinvestointi oli suuruudeltaan 11 miljoonaa euroa. Työt käsittivät kiitotien sekä lentokoneiden rullaus- ja pysäköintialueena toimivan asematason asfaltoinnin noin 300 000 neliömetrin verran. Lisäksi Finavia uusi sähköverkon ja mittarilähestymisjärjestelmän (Instrument Landing System ILS).

Urakan aikana vaihdettiin mm. 250 kiitotievaloa ja vedettiin 25 000 metriä uutta sähkökaapelia. Kiitotien peruskorjaus työllisti parhaimmillaan sata ihmistä viikossa. Kaikki Finavian lentoasemat saavuttivat hiilineutraaliuden jo yli vuosi sitten. Tulevaisuudessa tavoitteena on nollapäästöisyys.

Täysimittaisena kiitotie otettiin käyttöön elokuun lopussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän lentoaseman remontti valmistui – Finavia ehti investoida koronan hiljentämään kenttään lähes 15 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat