Kera Group teki isot kaupat ja laajeni samalla uusiin maihin

Ostettujen toimintojen haltuunotto on iso ponnistus, joten kasvua yritys odottaa niiltä parin vuoden kuluttua.

Kera Groupin tehdas Orimattilassa. Kuva: Kera Group

Kera Group oy on ostanut BMI Groupin kattoikkunayksiköt Norjassa, Puolassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Kauppasummaa osapuolet eivät kerro.

Yrityskauppaan sisältyvät yksiköiden tehtaat Røykenissä, Bukissa, Horsensissa ja Viskaforsissa. Ne työllistävät yhteensä 100 henkilöä.

Orimattilalaisen perheyhtiö Kera Groupin toimitusjohtaja Seppo Nieminen uskoo, että yrityskauppa vahvistaa konsernin asemaa savunpoiston ja kattoikkunoiden toimialalla Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa.

“Tämä on hieno mahdollisuus kasvattaa liiketoimintaa ja ylläpitää jatkuvaa tuotekehitystä. Uusien yhtiöiden brändit ja tuotteet ovat hyvämaineisia ja sopivat hyvin Keran tuoteperheeseen.”

Keralla on vanhastaan tytäryhtiöt Ruotsissa, Baltiassa ja Venäjällä. Ostettu Ruotsin yksikkö fuusioidaan maan tytäryhtiöön.

Tanskaan ja Puolaan yritys ei sen sijaan ole aiemmin tehnyt kauppaa, eikä juuri Norjaankaan.

Henkilöstö kasvaa selvästi

Nieminen kuvaa paria ostetuista yksiköistä ”vähän heikommiksi”. Siksi parin vuoden sisällä niiden toimintoja on tarkoitus tehostaa ja nykyaikaistaa.

Kauppa kasvattaa Kera Groupin henkilöstömäärän 160:stä 260:een ja liikevaihtokin kasvaa selvästi.

Siksi toimintojen haltuunotto ei ole Niemisen mukaan mitenkään yksinkertainen asia, vaan vie paljon aikaa ja energiaa.

”Haluamme saada varmistettua kannattavan liiketoiminnan. Kasvua odotamme ostetuilta toiminnoilta parin vuoden kuluttua.”

Kotiremontit kiinnostavat

Korona ei Niemisen mukaan ole vielä vaikuttanut markkinoihin Suomessa tai kansainvälisestikään. Tuotteet menevät pääasiassa teollisuusrakentamiseen.

”Uskomme, että vaikutukset alkavat näkyä vuoden lopussa. Ensi vuonna näkymä ei ole niin selvä.”

Viime vuonna Kera Groupin liikevaihto oli 23,5 miljoonaa euroa. Alunperin yrityksessä asetettiin viiden prosentin kasvutavoite tälle vuodelle. Koronan luoman epävarmuuden takia odotuksia vedettiin kuitenkin takaisin.

Nieminen sanoo, että yrityksen tilauskanta on tällä hetkellä hyvä. Erityisesti kotiremontteihin liittyvien tuotteiden kysyntä on lisääntynyt tänä vuonna.

”Suurimmaksi osin tämän takia olemme edellä viime vuoden liikevaihtoa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kera Group teki isot kaupat ja laajeni samalla uusiin maihin”

Jätä kommentti