Satavuotiaan Renskan talon remontti on monella tapaa vaativa – ”Mukaillaan alkuperäistä tyyliä modernein keinoin”

Mikonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa Helsingissä sijaitseva satavuotias liike- ja toimistokiinteistö on paraikaa vaativan korjauksen kohteena. Vanhat rakenteet osoittautuivat oletettua huonokuntoisemmiksi, mikä johti vaativiin työnaikaisiin tuentaratkaisuihin. Mittavien purkujen takia myös pääurakoitsija YIT on mukana Ilmarisen pilottihankkeessa edistämässä purkamisen kiertotaloutta.

Purun yhteydessä löytyi Aleksi 13 -talon palomuuri, jossa on vanha valokuvausliike Ateljee Apollon seinämainos.
Aikanaan Renlundin talona tunnettu Ateneumin vastapäinen liike- ja toimistorakennus aivan Helsingin ydinkeskustassa on ensi vuoden loppuun asti korjaustyömaana. Työt alkoivat kevytpuruilla jo viime vuoden lopulla, minkä jälkeen on tarvittu runsaasti kaavoituksellista hienosäätöä ennen lopullisen rakennusluvan myöntämistä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Satavuotiaan Renskan talon remontti on monella tapaa vaativa – ”Mukaillaan alkuperäistä tyyliä modernein keinoin””

Viimeisimmät näkökulmat