Kokeile kuukausi maksutta

Senaatilla tarjouskilpailut Katajanokalla ja Kuopiossa – tarjolla UM:n vanhat tilat ja kasarmikortteli

Katajanokalle on sommiteltu hotelli- ja toimistokäyttöä, Kuopiossa mahdollisuus myös asuntorakentamiseen.

Kuopiossa vireillä olevassa asemakaavaluonnoksessa nykyiset kasarmirakennukset suojellaan ja kiinteistö on muuttumassa asuin-, liike-, toimisto-, palvelu- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi (ALPY). (Kuva: Senaatti-kiinteistöt)
Kuuntele juttu

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt tarjouskilpailun Helsingin Katajanokalla Kanavakadulla sijaitsevasta kiinteistöstä. Kokonaisuuteen kuuluu noin 3000 neliön suuruinen tontti ja sillä olevat kaksi ulkoministeriön käytöstä poistuvaa toimistorakennusta.

Rakennukset ovat olleet vuodesta 1989 alkaen ulkoministeriön käytössä. Ulkoministeriö keskittää toimintonsa Merikasarmiin alkuvuodesta 2021. Voimassa oleva asemakaava KTYV (Liike-, toimisto- ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue) mahdollistaa erilaisia käyttötarkoituksia.

Senaatti-kiinteistöt ja Arkkitehtitoimisto K2S ovat tehneet  jatkokäyttöä koskevia alustavia suunnitelmia, joissa tiloihin on ideoitu hotelli- ja toimistokäyttöä.

Kuopion vanhalla kasarmialueella pinta-alaa on liki 10 000 neliötä ja siellä olevien neljän kasarmirakennuksen yhteispinta-ala on runsaat  6 300 bruttoneliötä.

Tarjouskilpailun voittajan kanssa solmitaan kaavaehdollinen kiinteistökaupan esisopimus. Vireillä olevassa asemakaavaluonnoksessa nykyiset rakennukset suojellaan ja kiinteistö on muuttumassa asuin-, liike-, toimisto-, palvelu- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi (ALPY). Kaavan valmistelun yhteydessä tehdyssä maankäytönsuunnitelmassa tontille on soviteltu uutta asuinrakennusoikeutta noin 4 300 kerrosneliötä.

 

 

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Senaatilla tarjouskilpailut Katajanokalla ja Kuopiossa – tarjolla UM:n vanhat tilat ja kasarmikortteli”

  1. Tullut kyllä selväksi mihin käyttöön helsingin ydinkeskusta halutaan hotellia hotellin perään ja loput ruokapaikoiksi …..mutta mitä sieltä hotellista sitten lähdetään katsomaan ja miksi hotelliin tullaan……..varmaan noita kuoppaisia ajoratoja kyyläämään , vai noita lukematto.mia työmaita pitkin helsinkiä vai kanadanhanhia jotka aterioi niiden hotellien puistoissa …vähiin jää ihmettelyn aiheet.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat