SRV rakentaa Kirkkonummelle hyvinvointikeskuksen

SRV rakentaa Kirkkonummen kunnan historian suurimman investoinnin eli Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen.

Havainnekuva Kirkkonummen hyvinvointikeskuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Tähti-Set oy, SRV

Kohteen peruskivi muurattiin torstaina. Uusi keskus rakennetaan uimahallin pohjoispuolelle Jokiniittyyn ja se korvaa keskustan terveysaseman tilat valmistuessaan keväällä 2022.

Kirkkonummella on rakennettu viime vuosien aikana tiiviissä tahdissa kouluja, päiväkoteja ja viimeisimpänä valmistui SRV:n loppuun urakoima pääkirjasto. Parhaillaan on käynnissä myös SRV:n elinkaarihankkeena toteutettava Jokirinteen oppimiskeskus. Pohjois-Kirkkonummella Peab urakoi Veikkolaan uutta koulua ja päiväkotia.

Hyvinvointikeskuksen kilpailutukseen kunta sai yhteensä 14 tarjousta. Kilvan voittaneen SRV Rakennuksen urakkahinta oli runsaat 32 miljoonaa euroa. Erikseen kilpailutetun LVI-urakan toteuttaa Saipu ja sähkötyöt tekee Arina Trio. Yhteensä kaikki urakat ovat vajaat 41 miljoonaa euroa.

Jokiniittyyn uimahallin pohjoispuolelle rakentuvaan hyvinvointikeskukseen siirtyvät kaikki keskustan sosiaali- ja terveyskeskuksessa sijaitsevat palvelut sekä lähes kaikki perusturvan avopalvelut keskustan muista toimipisteistä. Hanketta on suunniteltu ja odotettu vuosikymmeniä.

”Hyvinvointikeskus tuo kuntaamme yhteen paikkaan keskittyvät sosiaali- ja terveystoimen palvelut. Kuntien tiukasta taloustilanteesta huolimatta Kirkkonummi uskoo laadukkaiden ja nykyaikaisten tilojen sekä niissä tarjottavien palvelujen merkitykseen kunnan vetovoimatekijänä”, kertoo Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.

Kokonaisuus pitää sisällään neljäkerroksisen hyvinvointikeskuksen sekä muuntamo- ja varavoimarakennuksen. Hankkeen kokonaisala on noin 12 500 bruttoneliömetriä ja tilavuus noin 60 000 bruttokuutiota.

Rakentaminen alkoi tontilla tammikuussa 2020 maanrakennustöillä, ja perustuksia ryhdyttiin rakentamaan toukokuussa. Parhaillaan käynnissä ovat runkotyöt, ja vuoden vaihteessa käynnistyvät sisävaiheen työt.

Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 60 henkeä, ja parhaimmillaan vahvuus on noin 200 henkeä.

Valmistuessaan hyvinvointikeskuksen erityispiirteena on julkisivua verhoava näyttävä pystysuuntainen massiivipuulankkurimoitus. Verhous asennetaan rakennuksen aurinkoisiin ilmansuuntiin suuntautuville julkisivuille näkö- ja auringonvalosuojaksi. Käsittelemätöntä, säänkestävää ja huoltovapaata massiivipuulankkua asennetaan julkisivuun yhteensä 11 kilometriä.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV rakentaa Kirkkonummelle hyvinvointikeskuksen”

Jätä kommentti