Tampereen ratikka pysyi hyvin raiteillaan – kadunvarsilta kuului myös aplodeja

Koeajot jatkuvat keskusta-alueella loppusyksyllä, jolloin vuorossa ovat Hämeenkatu ja Pirkankatu.

Ratikkaa testailtiin kuluvalla viikolla mm. Sammonakdulla. (Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie oy)

Tampereen Ratikan ensimmäiset koeajot Kalevan ja Tammelan alueella ovat sujuneet odotusten mukaan.  Kaikki vaunun, radan ja eri teknisten järjestelmien testit sujuivat Tampereen Raitiotie oy:n mukaan suunnitellusti.

Koeajot jatkuvat keskusta-alueella loppusyksyllä, jolloin vuorossa ovat Hämeenkatu ja Pirkankatu.

”Tärkeimmät tarkkailukohteet ovat raiteiden ajettavuus ja vaunun asemoituminen kiskoille sekä sähköradan ajojohtimien toiminta eri kohdissa, erityisesti ajojohtimien asema vaunun virroittimeen nähden”,  projekti-insinööri ja koeajokoordinaattori Niina Uolamo kertoo tiedotteessa.

Koeajoissa testataan vaihteiden kaikki ajosuunnat, raiteet, vaihteenohjaus sekä liikennevalot, jonka vuoksi testiryhmässä on eri alojen asiantuntijoita. Kuljettaja seuraa muun muassa näkemiä sekä liikennevalojen ja opasteiden toimivuutta.

”Saimme kaikki osa-alueet käytyä läpi onnistuneesti. Koko koeajoalueen liikennevalo-ohjaukset otetaan vielä tarkasteluun ja niihin tehdään hienosäätöä niin, että liikkuminen on kaikille mahdollisimman sujuvaa”, Uolamo lisää.

Keskustan koeajot toivat paikalle myös  kiinnostunutta yleisöä.

”Tunnelma oli upea ja aplodejakin kuultiin”, Uolamo kiittää.

Viime viikonloppuna saapuneen kakkosvaunun lisäksi tamperelaiset saavat syksyn aikana lisää uusia raitiovaunuja.  Seuraavat koeajot on suunniteltu marraskuulle, jolloin koeajoalue ulottuu Hämeenkadulle ja Pirkankadulle. Tuolloin koeajoliikenteessä on useampia vaunuja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen ratikka pysyi hyvin raiteillaan – kadunvarsilta kuului myös aplodeja”

Jätä kommentti