Vantaa sai kuusi ehdotusta Kivistön palvelukeskittymän toteuttajaksi

Kaupunki käy hakemukset läpi ja etenee pikaisesti neuvotteluihin parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa.

 

Vantaan Kivistön palvelukeskittymän toteuttajaksi ovat ilmoittautuneet Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt, Helsingin Osuuskauppa Elanto ja Kesko, NREP, Lehto, YIT sekä konsortio A-Insinöörit, Huttunen-Lipasti Arkkitehdit ja Kohonen Partners.

Kesäkuussa alkanut avoin ilmoittautuminen päättyi maanantaina.

Hakemusten arviointiryhmän puheenjohtajana toimiva Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä sanoo, että kaupunki käy hakemukset läpi ja etenee pikaisesti neuvotteluihin parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa.

”Olemme ilahtuneita, että Kivistön keskusta kiinnostaa useita vakuuttavia kiinteistöalan toimijoita” Penttilä sanoo kaupungin tiedotteessa.

Syyskuun alussa järjestettävässä markkinavuoropuhelussa kaupunki käy parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa heidän toteutusehdotuksensa läpi. Ehdotuksista arvioidaan niiden toteutettavuutta, toiminnallisuutta, käyttäjälähtöisyyttä ja resurssiviisautta.

Tärkeä kriteeri on muun muassa se, että hanke on toteutettavissa nykyisen asemakaavan mukaisesti. Hakemukset arvioidaan myös hakijoiden osaamisen, kokemuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan.

”Neuvotteluiden jälkeen esittelemme arviointiryhmän näkemyksen kaupunginhallitukselle, joka päättää, miten toteuttajien valinnassa tämän jälkeen edetään. Löydetäänkö neuvottelujen pohjalta jo suoraan Kivistöön sopiva toimija, vai pitääkö toimijoita vertailla toisiinsa esimerkiksi yhteismitallisin pisteytyksin tai järjestää parhaiden toimijoiden välillä kilpailu”, kertoo prosessin etenemisestä arviointiryhmän jäsen, Kivistön projektijohtaja Gilbert Koskela.

Tavoitteena on, että Vantaan kaupunginhallitus saa kaupunkiympäristön toimialan valmisteleman esityksen käsittelyynsä syys-lokakuussa.

Palvelukeskittymän rakentamisen odotetaan käynnistyvän vuoden 2021 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa sai kuusi ehdotusta Kivistön palvelukeskittymän toteuttajaksi”

Jätä kommentti