Halton osti enemmistön brittiyhtiöstä – vanhat kilpailijat ovat nyt kumppaneita

Flamgard Calidair-kauppa on jatkoa kesällä 2019 toteutuneelle 19 prosentin osuuden ostolle. Yhtiöllä on vahvaa osaamista mm. ydinvoimaloista.

Yrityskaupalla Halton hakee entistä vahvempaa jalansijaa myös kansainvälisiltä markkinoilta.

Sisäilmayritys Halton Group on hankkinut yhteensä 55 prosentin omistusosuuden brittiläisestä sulku- ja palopeltien valmistajasta, Flamgard Calidairista. Kauppa on jatkoa heinäkuussa 2019 toteutuneelle 19 prosentin osuuden ostolle yhtiöstä.

Flamgard Calidairin erityisosaamista ovat muun muassa vaativiin energiantuotantoympäristöihin sekä maanalaiseen infrastruktuurirakentamiseen tarkoitetut ilmastointikanavien sulku- ja palopeltiratkaisut. Vuonna 1981 perustettu yhtiö on Haltonin entinen kilpailija ja toimittanut ratkaisuja useisiin vaativiin kohteisiin maailmalla. Yhtiöt hakevat nyt kasvua yhteistoimin.

“Vuosien harkinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että yhdistämällä osaamisemme sekä myynti- ja valmistusverkostomme, voimme saavuttaa merkittäviä synergiaetuja ja edesauttaa liiketoimintamme kasvua”, sanoo Haltonin globaalista Marine-liiketoiminnasta vastaava johtaja Sami Piirainen.

Myös Flamgard Calidairin johdossa luotetaan siihen, että yhtiöiden keskinäinen järjestely ja läheinen yhteistyö vauhdittavat merkittävästi molempien osapuolten liiketoimintaa.

“Tämä on erinomainen siirto. Odotamme kovasti tulevaa yhteistyötä ja kasvua eri segmenteissämme maailmalla sekä hienoa tulevaisuutta”, toteavat tiedotteessa pääjohtaja Lee Bramald ja toimitusjohtaja Steve Edwards Flamgard Calidairista.

Yhtiöiden tähyämät kohdemarkkinat ovat toistaiseksi säästyneet koronapandemian pahimmilta vaikutuksilta.

“Korona myllersi useita Haltonin markkinasegmenttejä, mutta esimerkiksi raskaan teollisuuden, ydinvoiman sekä petrokemian ja maanalaisen infrastruktuurirakentamisen puolella on edelleen paljon lupaavia mahdollisuuksia”, Sami Piirainen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Halton osti enemmistön brittiyhtiöstä – vanhat kilpailijat ovat nyt kumppaneita”

Jätä kommentti