Hilti tuo markkinoille ”robottikädet” – eksoskeletonit avuksi työmaille

Hiltin mukaan eksoskeletonit ovat yksi rakennusalan tulevaisuuden trendi ja yhtiön apuväline on ensimmäinen nimenomaan rakennusalan tarpeisiin suunniteltu laite.

Rakennusalan ratkaisutoimittaja Hilti on aloittanut yhteistyön kansainvälisen biomekaniikkayritys Ottobockin kanssa. Kumppanusten ensimmäinen yhteinen eksoskeleton-tuote tulee Suomen markkinoille ensi vuoden alussa.

Se on suunniteltu vähentämään käsien ja olkapäiden kuormitusta rinnan yläpuolella työskenneltäessä. Hiltin mukaan eksoskeletonit ovatkin yksi rakennusalan tulevaisuuden trendi ja yhtiön uusi tuote ensimmäinen erityisesti rakennusalan tarpeisiin suunniteltu laite.

Työterveyslaitoksen mukaan liki 10 prosenttia työvoimasta työskentelee vähintään 1-2 tuntia päivittäin kädet hartiatasolla tai sen yläpuolella. Tyypillisiä aloja ovat muun muassa asennus- ja rakennustyöt. Kädet koholla työskentely lisää merkittävästi liikuntaelinvaivojen riskiä, joka on yksi yleisimmistä sairauspoissaolojen syistä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hilti tuo markkinoille ”robottikädet” – eksoskeletonit avuksi työmaille”

Jätä kommentti