Lakea on aloittanut kahden uuden kerrostalon rakennuttamisen Vaasan Sähkön entisen pääkonttorin kortteliin.

Samaan aikaan Asunto oy Vaasan Elektra Bostads ab:n rakennustöiden kanssa tontilla olevaan vanhaan väestönsuojaan rakennetaan saunatilat.

Osoitteeseen Kirkkopuistikko 4 rakentuva 8-kerroksinen tornitalo ja Museokatu 7:ään nouseva 4-kerroksinen talo tuovat kortteliin yhteensä 34 uutta asuntoa. Tornitalon ensimmäiseen kerrokseen tulee myös kaksi liiketilaa.

Vaasan Elektra rakentuu omalle, tontilla jo sijaitsevien rakennusten kanssa hallinnanjakosopimuksella jaetulle tontille.

“Tornitalo on siitä erikoinen rakennus, että sen kerrospinta-ala on kahdessa ylimmässä kerroksessa isompi kuin alemmissa kerroksissa. Rakennukseen sisäpihan puolelle tuleva uloke mahdollistaa kerrosten laajenemisen alempia kerroksia isommaksi”, Lakean projektipäällikkö Ari Nyman kertoo.

“Vaasan Elektran suunnitelmat on käyty läpi yhteistyössä museoviraston edustajan kanssa ja arkkitehtisuunnittelun pohjana on ollut, että vanhojen kiinteistöjen vierelle saadaan niiden arvoon sopivaa rakentamista”, hän jatkaa.

Tontilla olevan, vuonna 1945 rakennetun vanhan väestönsuojan, “bunkkerin”, sisälle tehdään koko pihapiirin yhteiskäyttöön tulevat saunatilat.

“Museoviraston toiveen mukaisesti bunkkerin yleisilme pidetään mahdollisimman alkuperäisenä ja vanha rakenne tulee olemaan hyvin näkyvissä. Bunkkerin päälle tuleva kevytrakenteinen terassi peittää siitä vain noin yhden kolmasosan”, Nyman kertoo.

Vaasan Elektran rakennustyöt on aloitettu ja talojen arvioitu valmistuminen sijoittuu kesäkuuhun 2022.

Pääurakoitsijana Asunto oy Vaasan Elektra Bostads ab:n hankkeessa toimii Rakennus K. Karhu oy. Putki-/jäähdytysurakoinnista vastaa LVI-Kuure oy, Ilmanvaihtourakoitsijana toimii LVI-Tekniikka Vaasa oy ja sähköurakoitsijana on oy Kontaktor ab.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakea on aloittanut kahden kerrostalon rakennuttamisen Vaasaan”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat