Lapinlahden sairaala-alueen kehittämistä selvitetään taas – Kaupunki palkkasi ulkopuolisia selvityshenkilöitä

Selvityksen tavoitteena on löytää Lapinlahteen ”laajasti hyväksyttävissä oleva ja toimintakonseptiltaan monipuolinen toteutusratkaisu”.

Helsingin kaupunki on yrittänyt löytää ratkaisua kiisteltyyn Lapinlahden sairaala-alueeseen monta vuotta. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki käynnistää uuden selvitystyön, jolla pyritään löytämään keinot Lapinlahden sairaa-alueen ja Lapinlahden vanhojen rakennusten kehittämiseksi. Aiemmat yritykset uudistaa aluetta ovat kaatuneet.

Nyt käynnistyneeseen selvitystyöhön kaupunki on palkannut Lundén Architecturen Sirkku Huiskon ja Eero Lundénin sekä heidän kumppaninaan Realidean Markku Hietalan.

Selvityksen tavoitteena on löytää Lapinlahteen ”laajasti hyväksyttävissä oleva ja toimintakonseptiltaan monipuolinen toteutusratkaisu”.

Huisko ja Lundén keskittyvät työssään eri toimijoiden näkökulmien selvittämiseen, niiden koostamiseen, ratkaisuehdotuksesta neuvottelemiseen sekä tulevan toteutustavan ideointiin. Markku Hietalan vastuualueena selvitystyössä ovat erityisesti kiinteistötalouteen ja hallintomalliin liittyvät kysymykset.

Vaikea tapaus

Helsingin kaupunki on yrittänyt kehittää Lapinlahtea vuosikausia. Viimeksi kaupunki järjesti alueen kehittämisestä ideakilpailun. Kilpailun voittanut ehdotus ei kuitenkaan miellyttänyt kaikkia ja se tyrmättiin Helsingin kaupunginhallituksessa kesäkuussa.

Lapinlahden kevät -ehdotus piti sisällään muun muassa museon ja hostellin perustamisen vanhaan sairaalarakennukseen sekä uudisrakentamista puistoon. Voittajaehdotuksen takana olivat kiinteistökehittäjä ja -sijoittajayhtiö Nrep, yritys- ja rahoitusjärjestelyihin erikoistunut Oaklins Merasco sekä arkkitehtitoimistot Ark-Byroo, Arkkitehtitoimisto Opus ja Arkkitehdit Soini & Horto.

Kaupunki on etsinyt Lapinlahdelle ratkaisua muun muassa siksi, ettei sillä itsellään ole käyttöä alueen rakennuksille ja toisaalta vanhan sairaalarakennuksen peruskorjaaminen maksaa arviolta noin 17 miljoonaa.

Uusien selvityshenkilöiden työ käynnistyy laajalla osapuolten kuulemisella ja haastattelukierroksella, jonka avulla selvitetään niin alueen kehittämiseen kytkeytyvien keskeisten toimijoiden kuin päätöksentekijöiden näkemykset alueen tulevaisuudesta.

Uuden selvityksen on luvattu valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapinlahden sairaala-alueen kehittämistä selvitetään taas – Kaupunki palkkasi ulkopuolisia selvityshenkilöitä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat