Maailman toimivin kaupunki kehuu itseään: Telakkakadun remontti valmistui yli puoli vuotta etuajassa

Aikataulun alittuminen onnistui kaupungin mukaan hyvällä suunnittelulla, nopealla reagoinnilla muutoksiin ja tiiviillä yhteistyöllä.

Telakkakadun peruskorjaus valmistuu etuajassa. Kuva: Helsingin kaupunki

Eteläisessä Helsingissä sijaitsevan Telakkakadun täydellinen perusparannus valmistuu marraskuun alussa, yli puoli vuotta etuajassa, Helsingin kaupunki tiedottaa. Liikenteelle katu avattiin jo heinäkuussa 2020. Aikataulun alittuminen onnistui kaupungin mukaan hyvällä suunnittelulla, nopealla reagoinnilla muutoksiin ja tiiviillä yhteistyöllä.

Telakkakadun työmaalla tehdään vielä viimeisiä viilauksia, jotka valmistuvat 5. marraskuuta mennessä. Lokakuun alussa valmistuivat loputkin asfaltoinnit, katumerkinnät ja liikennevalojen asennukset. Kokonaisuudessaan työ kesti hieman yli kaksi vuotta.

Helsinki pyrkii vähentämään katutöistä aiheutuvia haittoja ja lyhentämään niiden toteutusaikoja. Kaupungin mukaan leudot talvet eivät kuitenkaan selitä aikataulun alitusta Telakkakadulla, sillä rakentaminen pitää resursoida hyvissä ajoin.

”Talvella 2019-2020 oli aikataulun mukaisesti hiljaisempi vaihe. Kukaan ei osaa ennustaa säätä tarkasti pitkälle ennakkoon, joten työmaa eteni silloin pienemmillä panoksilla. Muuna aikana aikataulu alittui, koska reagoimme nopeasti muutostarpeisiin ja ongelmiin”, sanoo rakennustöiden valvojana toiminut Antti-Juhani Lehtinen kaupunkiympäristön toimialalta.

Uudet pyöräkaistat, raitiovaunukiskot ja kunnallistekniikka

Entistä leveämpi Telakkakatu on tulevaisuudessa tärkein kulkuväylä lähivuosina rakentuvaan Hernesaaren kaupunginosaan. Katua reunustavat erilliset jalkakäytävät, yksisuuntaiset pyöräkaistat ja sen keskellä kulkee pian raitiovaunu kahteen suuntaan. Pienet poikkikadut risteävät Telakkakadusta ylijatketuilla jalkakäytävillä, jotka osaltaan ohjaavat liikennettä pieniltä asuinkaduilta alueen liikenteen kokoojakadulle eli Telakkakadulle. Ylijatketulla jalkakäytävällä kävelijä ei varsinaisesti ylitä ajoväylää, vaan ajoneuvo ylittää jalkakäytävän.

Uututtaan hohtavan asfaltin ja kiveyksien alla on kokonaan uusittu kunnallistekniikka. Kadulle on rakennettu uudet vesijohdot, kaukolämpö- ja kaukokylmäputket sekä asennettu sähkö- ja teleliikennekaapeleita. Uusien hulevesiviemärien ansiosta sadevedet pystytään nyt erottamaan muista viemärivesistä.

Telakkakadun varressa jatkuu Telakkarannan uuden asuinalueen rakentaminen. Hernesaaren alue on purku- ja esirakentamisvaiheessa. Nämä suuret rakennuskohteet voivat vaikuttaa myös Telakkakadun elämään siten, että katu joudutaan paikoin avaamaan myös tulevina vuosina.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Maailman toimivin kaupunki kehuu itseään: Telakkakadun remontti valmistui yli puoli vuotta etuajassa”

  1. Ja viikko valmistumisen jälkeen alkoi ensimmäiset kaivuut ja korjaukset – vesiputkien venttiilit piti uusia ja vedetään valokuitukaapelia yms. Tällä hetkellä on kaivanto Hernesaarenkadusta vähän matkaa etelään päin, Merimiehenkadun risteyksessä. Aikaisemmin oli katu auki Hernesaarenkadun kohdalla….Että näin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat