Kokeile kuukausi maksutta

Oulun tornitalojen nimikilpa ratkesi – voittajiksi Plaanatorni ja Plaanavahti

Tornitaloihin tulee yhteensä noin 200 asuntoa ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2021.

Skanskan järjestämä nimikilpailu Vaaranpuiston viereen rakennettavista kahdesta tornitalosta on ratkennut.  Kilpailuun jätettiin 455 nimiehdotusta, joista raati valitsi voittajapariksi oululaista historiaa henkivät Plaanatorni- ja Plaanavahti -nimet.

16-kerroksinen Plaanatorni ja 13-kerroksinen Plaanavahti nivoutuvat raadin mukaan niin nimiltään kuin ulkoasultaan osaksi arvokasta uutta asuinaluetta, joka tulee muokkaamaan Oulun keskustaa näkyvästi.

”Nimet istuvat hyvin Oulun historiaan, sillä Oulun ruutukaavaa halkaissut Plaanaoja on ollut 1800-luvulta lähtien osa oululaista kaupunkimaisemaa. Plaanatorni ja erityisesti Plaanavahti liittyvät päätepisteinä kaupunkia etelästä vartioivaan, Skanskan aiemmin toteuttamaan 16-kerroksiseen Puistovahtiin. Kaupunkikuvassa uusista torneista tulee kaupungin portinvartijat”, toteaa Skanska Kotien aluejohtaja ja kilpailuraadin puheenjohtaja Mikko Herva tiedotteessa.

Viereisen Vaaranpuiston halki kulkevan Plaanaojan alkuperäinen merkitys tuodaan tornitalojen pihapiiriin myös sen vihersuunnittelussa. Talojen ympärille ja sen pihalle on tarkoitus istuttaa rantaheinikkoa, joka luo alueelle omanlaisensa modernin plaanan. Tornitaloihin tulee yhteensä noin 200 asuntoa ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2021.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Oulun tornitalojen nimikilpa ratkesi – voittajiksi Plaanatorni ja Plaanavahti”

    1. Onkohan se tämä koronan aika…. Toivotaan parasta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat