Kokeile kuukausi maksutta

Puurakentajat Group tarttuu Pakilan koulu-urakkaan Helsingissä – toteutetaan allianssimallilla

Runsaan tuhannen oppilaan alakoulu valmistuu alkuvuodesta 2022.

Allianssissa Helsingin kaupungin kumppaneita ovat Puurakentajien lisäksi NCC Suomi, Työyhteenliittymä Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä, Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen, FCG Suunnittelu ja Tekniikka sekä Ideastructura.

Puurakentajat Group on vahvasti mukana Helsingin Pakilanpuiston koulun rakennustöissä. Noin 4 100 kerrosneliömetrin suuruinen koulu rakennetaan allianssimallilla, jossa Puurakentajat vastaa NCC:n alihankkijana kaikesta puumateriaaleihin liittyvästä rakenne- ja tuotesuunnittelusta sekä asennuksesta. Runsaan tuhannen oppilaan alakoulu valmistuu alkuvuodesta 2022.

Allianssissa Helsingin kaupungin kumppaneita ovat NCC Suomi, Työyhteenliittymä Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä, Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen, FCG Suunnittelu ja Tekniikka sekä Ideastructura.

Puurakentajat toimittaa kohteeseen kaikki puumateriaalit, Puurakentajat Suunnittelu vastaa niiden rakenne- ja tuoteosasuunnittelusta ja Puurakentajat Rakennus asennustöistä. CLT-elementit toimittaa Stora Enso.

”Tämä hanke on vahva osoitus siitä, että puurakentamisella on huomattavat kasvumahdollisuudet ja omat kasvutavoitteemme ovat saavutettavissa rakennusteollisuuden heikoista kasvunäkymistä huolimatta”, sanoo Puurakentajat Groupin toimitusjohtaja Mikko Leino.

Helsingin NMKY:n Tukisäätiö aikoo rakentaa Pakilan yläasteelta vapautuvalle tontille Namika Areenan, joka valmistuisi arviolta vuonna 2023. Koulu pääsee käyttämään Areenan monipuolisia tiloja liikuntapainotteiseen toimintaansa.

Korjattu 16.10 klo 16.00: Puurakentajat Group ei ole allianssissa mukana, vaan toimii NCC:n alihankkijana. 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Puurakentajat Group tarttuu Pakilan koulu-urakkaan Helsingissä – toteutetaan allianssimallilla”

 1. ”Tämä hanke on vahva osoitus siitä, että puurakentamisella on huomattavat kasvumahdollisuudet ja omat kasvutavoitteemme ovat saavutettavissa rakennusteollisuuden heikoista kasvunäkymistä huolimatta”

  Tavoiteasetannassa on tällä kertaa noudatettu malttia, jos yhden 4000m2 koulun puuosat puoleentoista vuoteen riittävät osoittamaan kasvutavoitteiden toteutumisen 🙄.

  Henkseleiden paukuttelu on taitolaji.

 2. Voi ei! Omaa tekemistä on menty kehumaan ja siitä tuli jollekin paha mieli!

  1. Omaa tekemistä saa kehua. Niiden kehujen tulee kuitenkin vastata todellisuutta. Ne eivät siis saa olla markkinaihmisen ideoimia tai kuulua markkinaihmisen suusta.

   1. Tai saavat. Mutta käytännössä kaikki markkinaihmisten kehut ovat 95% ilmaa.

  2. Ei minulle paha mieli tullut, kiitos huolenpidosta.

   Kunhan hihittelin sille, että tässä tapauksessa oman itsen kehuminen meni vähän heikohkosti, kun tuo uutinen itsessään ei niin kovin paljon anna aihetta siihen henkseleiden paukutteluun. Vähän sama kun YIT julkaisisi saaneensa kolmen miljoonan parkkihalliurakan ja Kauniskangas toteaisi että tällä tuli osoitettua YITn kasvutavoitteet realistisiksi.

 3. Alan lobbaajaksi pitää nimetä Puurakki, joka päivät pääksytysten räksyttää betonia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat