Teijo-Talot rakentaa Turkuun 30 pientaloasuntoa puusta

TVT Asunnot rakennuttaa 30 puurakenteista pientalokotia Turun Hirvensalon Arolaan. Rakentamisen KVR-urakoitsijana toimii Teijo-Talot. Hanke toteutetaan Aran tukemana vuokrakohteena.

”Kokemuksemme mukaan kodit puurakenteisissa pientaloissa ovat hyvin haluttuja, ja tämä hanke vastaa juuri tähän kysyntään”, TVT Asuntojen kehittämispäällikkö Johannes Malmi sanoo tiedotteessa.

Pientalot ovat kaksikerroksisia, ja ne rakennetaan sisätiloissa Teijo-Talojen Salon tehtaalla noudattaen katkeamatonta kuivaketjua. Pientalot kuljetetaan ja asennetaan tontille kevään 2021 aikana. Pientalojen lisäksi alueelle rakennetaan talousrakennus, jossa on muun muassa sauna ja pesutupa asukkaiden käyttöön. Kokonaisuus valmistuu syyskuussa 2021.

”Tällä hetkellä tontilla tehdään maanrakennustöitä, ja samaan aikaan talot valmistuvat kovaa vauhtia Salon tehtaallamme. Talojen perustukset on valettu, ja niissä on jo rungot ja väliseiniä pystyssä. Rakennusprosessi ei siis varsinaisesti eroa paikalla rakentamisesta, mutta tehtaalla talot eivät ole missään vaiheessa sään armoilla”, Teijo-Talojen projektipäällikkö Toni Karttunen kertoo.

TVT Asunnot tarjoaa kohtuuhintaisia asumisen vaihtoehtoja. Kohtuullisen vuokratason saavuttamisen kannalta rakennuskustannusten hallinnassa onnistuminen on keskeistä.

”Tässä hankkeessa hyvälaatuinen ja kustannuksiltaan kohtuullinen kokonaisuus saavutettiin neuvottelemalla Teijo-Talojen kanssa. Hankkeen toteuttaminen tuli mahdolliseksi, kun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (Ara) hyväksyi hankkeen suunnitelmat ja kustannukset”, Malmi sanoo.

Asuntorakentaminen Hirvensalossa on ollut vilkasta viime vuosina, mutta TVT:n asuntotuotanto saarella on jäänyt vähäiseksi. Pientalohanke monipuolistaa ja uudistaa TVT Asuntojen asuntotarjontaa, sillä yhtiön viime vuosien uudisrakennushankkeet ovat painottuneet kerrostaloihin.

”Pientalohanke lisää asumisen vaihtoehtoja, ja odotamme mielenkiinnolla kokemuksia pientaloista. Rakennetaanko pientaloja lisää, riippuu taloista ja kodeista saatavista kokemuksista ja TVT Asunnoille tarjolla olevista rakennuspaikoista”, Malmi kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teijo-Talot rakentaa Turkuun 30 pientaloasuntoa puusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat