Vihdintien sillat remonttiin Kehä 1:llä – GRK Infra korjaustöihin etuajassa

Sillat korjataan, koska tien nykyiset päällystekerrokset eivät ole kestäneet suuria liikennemääriä odotetusti.

Kehä 1:lle on ensi maanantaina luvassa ruuhkia, kun Vihdintien liittymässä poistuu kaistoja käytöstä. Remontti valmistuu marraskuun loppuun mennessä. (Kuva: Väylävirasto)

Väylävirasto aloittaa Kehä I:n Vihdintien ylittävien siltojen korjaamisen maanantaina 19. lokakuuta. Korjaustöiden vuoksi osa sillan ajokaistoista on tilapäisesti pois käytöstä, mikä aiheuttaa ruuhkautumista Kehä I:llä.

Urakoitsijana on GRK Infra, joka vastasi kohteen uusimisesta vuonna 2017 Kehä 1:n levennyksen yhteydessä.  Sillat korjataan, koska tien nykyiset päällystekerrokset eivät ole kestäneet suuria liikennemääriä odotetusti.

Korjaustöiden yhteydessä tien päällysteen paksuutta lisätään ja samalla korjataan viime talvena muutamasta kohdin vaurioitunut vesieriste. Työt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä.

”Viimeiset pari talvea ovat olleet säiden osalta vaihtelevia ja päällysteet ovat olleet kovilla”, Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Nirhamo selvittää.

Korjaustöiden vuoksi puolet sillan kaistoista on pois käytöstä, mikä hidastaa liikennettä Kehä I:llä. Töiden ajan molempiin suuntiin on käytössä kaksi ajokaistaa. Myös ramppien kiihdytyskaistat ovat pois käytöstä korjaustöiden ajan.

Kaistojen väheneminen aiheuttaa voimakasta ruuhkautumista arkiaamuisin ja -iltaisin, arviolta klo 6.30–9.00 ja 15–17 välisenä aikana. Töiden aikana on suositeltavaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä pahimpina ruuhka-aikoina. Ajantasaisen liikennetilanteen voi tarkistaa Liikennetilanne-palvelun avulla.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vihdintien sillat remonttiin Kehä 1:llä – GRK Infra korjaustöihin etuajassa”

  1. GRK infran tekemissä tietyöjärjestelyissä on parantamisen varaa. Vihdintieltä tulo Kehälle on tehty vaaralliseksi poistamalla kiihdytyskaistat. Montako peltikolaria siinä on tähän mennessä ollut?

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat