Kokeile kuukausi maksutta

YIT käynnistää Norjassa yt-neuvottelut

Norjan liiketoiminnot kutistuivat, kun YIT myi Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoiminnot.

YIT aloittaa Norjan Infraprojektit-liiketoimintansa alasajamisen suunnittelun.

Tiedotteen mukaan Norjan liiketoiminta kutistui merkittävästi 1.4.2020 toteutetun Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoimintojen myynnin myötä. Näkymät jäljelle jääneessä Infraprojektit-liiketoiminnassa ovat vaatimattomat.

Mahdollinen vetäytyminen Norjasta olisi tiedotteen mukaan luonteva osa YIT:n strategiaa, jonka mukaisesti yhtiö tehostaa pääoman käyttöä ja karsii pois toimintoja, jotka eivät tuo merkittäviä synergiaetuja tai joiden kannattavuus ei vastaa tavoitteita.

YIT käynnistää Norjan henkilöstönsä kanssa YT-neuvottelut, jotka koskevat noin 130 henkilöä. Yhtiö arvioi jatkavansa liiketoimintaansa Norjassa arviolta vuoteen 2022 saakka, kunnes käynnissä olevat hankkeet on saatu vietyä loppuun.

Norjan Infraprojekti-liiketoiminnan liikevaihto oli 51 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT käynnistää Norjassa yt-neuvottelut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat