Kokeile kuukausi maksutta

Consolis Parmalta aidosti vähähiilinen ontelolaatta – päästöt puristettu liki puoleen

Ontelolaatan hiilijalanjälkeä on pienennetty nimenomaan tuotekehitystyöllä ja valmistustekniikalla eikä päästökompensaation keinoin.

Parma consolis vähähiilinen ontelolaatta
Tyypillisesti asuinrakennusten välipohjissa käytetyn ontelolaatan hiilidioksidiekvivalenttiluku on noin 65 kiloa (CO2e) neliömetriä kohden. Parma Consoliksen mukaan sen uusi vähähiilinen ontelolaatta pudottaa laskennalliset hiilidioksidipäästöt noin 37 kiloon neliömetriä kohden. (Kuva:Parma Consolis)

Consolis Parma tuo markkinoille uuden vähähiilisen laattatuotesarjan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat yli 40 prosenttia tavallisia ontelolaattoja pienemmät. Uusi tuotesarja on osa yhtiön kestävän kehityksen strategiaa, jossa oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä pudotetaan viisi prosenttia joka vuosi.

Päästöpudotus on merkittävä, sillä ontelolaattoja käytetään Suomessa vuosittain noin kaksi miljoonaa neliömetriä. Tyypillisesti asuinrakennusten välipohjissa käytetyn ontelolaatan hiilidioksidiekvivalenttiluku on noin 65 kiloa (CO2e) neliömetriä kohden. Uusi vähähiilinen ontelolaatta pudottaa laskennalliset hiilidioksidipäästöt noin 37 kiloon neliömetriä kohden.

Tuoteperheeseen kuuluvat kaikki ontelolaattatyypit. Niillä on CE-merkintä ja tuotestandardin mukaiset testaukset. Tuotevaiheen (A1-A3) ympäristövaikutusten laskenta on verifioitu Bionova Oy:n toimesta.

Markkinoilla nyt kysyntää

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2035. Yksi onnistumisen kannalta keskeinen alue ovat rakentamisen ja rakennusten hiilidioksidipäästöt, joita on saatava selvästi nykyistä alemmalle tasolle.

Toimitusjohtaja Hannu Tuukkalan mukaan uusi vähähiilinen tuoteperhe on yksi tärkeä askel tätä kohti.  Ontelolaatan hiilijalanjälki on puristettu pienemmäksi nimenomaan tuotekehitystyöllä ja valmistustekniikalla eikä päästökompensaation keinoin.

”Markkinoilla on nyt kysyntää aidosti vähähiilisemmille tuotteille. Rakennusten ympäristövaikutuksista valtaosa syntyy rakennusten käytön aikana, mutta rakennusvaiheen päästöjen alentamisessa vähähiilisillä tuotteilla on merkittävä rooli. Tämä on ensimmäinen uusi tuotesarja kohti ympäristöystävällisempää betonirakentamista”, Tuukkala toteaa.

Consolis Parman omana tavoitteena on pudottaa hiilidioksidipäästöjä viisi prosenttia vuodessa. Käytännössä se tarkoittaa niiden puolittamista vuoteen 2035 mennessä.

”Tuotteidemme valmistusvaiheen hiilipäästöistä yli 90 prosenttia aiheutuu käytetyistä raaka-aineista. Siksi panostamme tuotekehityksessä niiden tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään käyttöön”, Tuukkala lisää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Consolis Parmalta aidosti vähähiilinen ontelolaatta – päästöt puristettu liki puoleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat