Kokeile kuukausi maksutta

Enersenseltä asiantuntija-apua Hanhikiven ydinvoimalaan – vuoden kestävä konsulttidiili RASU:n kanssa

Enersense toimittaa yhtiön Helsingin toimistolle erityisesti ydinvoimalaitosten instrumentointi- ja ohjausjärjestelmien turvallisuuteen ja laatuun perehtyneitä asiantuntijoita.

 

Voimalalle haetaan edelleen mm. rakennuslupaa, mutta alueella rakennetaan jo tukirakennuksia ja infrastruktuuria. (Kuva: Fennovoima)

Enersense Internationalin Smart Industry -liiketoiminta on tehny vuoden mittaisen sopimuksen Rosatomin tytäryhtiön Rusatom Automated Control Systems JSC:n (RASU) kanssa koskien teknisten asiantuntijoiden toimittamista Hanhikivi-1-ydinvoimalaitoshankkeeseen.

RASU JSC vastaa Pyhäjoen Hanhikivi-1-projektin automaatioteknologian kokonaishankinnasta, suunnittelusta ja integroinnista. Enersense toimittaa yhtiön Helsingin toimistolle erityisesti ydinvoimalaitosten instrumentointi- ja ohjausjärjestelmien turvallisuuteen ja laatuun perehtyneitä asiantuntijoita.

Toimitusjohtaja Jussi Holopaisen mukaan sopimus on Enersenselle tärkeä virstanpylväs.

“ Meillä on paljon tietotaitoa niin suomalaisista kuin kansainvälisistä ydinvoimalahankkeista, mitä voimme nyt käyttää Hanhikivi-1-projektissa. Näemme sopimuksen tuovan meille suuren potentiaalin tulevaisuuden resurssien toimittamiseen Hanhikivi-1-hankkeessa. Tämä myös tukee strategiaamme päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajana”, kertoo Holopainen tiedotteessa.

Hanhikivi-1-ydinvoimalaitoshanke käsittää yhden yksikön rakentamisen. Käynnistyksen jälkeen laitos pystyy tuottamaan 1 200 megawattia sähköä. Laitoksen luvanhaltija, omistaja ja ylläpitäjä tulee olemaan Fennovoima.

Pahasti viivästynyt projekti käynnistyi vuonna 2009 ja sen piti olla alkuperäisen aikataulun mukaan valmis 2024. Voimalalle haetaan edelleen mm. rakennuslupaa, mutta alueella rakennetaan jo tukirakennuksia ja infrastruktuuria.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Enersenseltä asiantuntija-apua Hanhikiven ydinvoimalaan – vuoden kestävä konsulttidiili RASU:n kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat