Kauniaisten kohtuuhintaisen asumisen kahden vuoden tuotantotavoite täyttyi yhdellä hankkeella

A-Kruunulle on valmistunut sen ensimmäinen vuokratalo Kauniaisiin Koivuhovin juna-aseman viereen osoitteeseen Bredanportti 8. Kohteen urakoitsijana toimi Uudenmaan Mestari-Rakentajat.

A-Kruunun vuokratalo Bredanportti Kauniaisissa. Kuva: Tuomas Uusiheimo

Kauniaisten kaupungille hanke täyttää lähes kahden vuoden kohtuuhintaisen asuntotuotannon tavoitteet. Arkkitehtonisesti näyttävä toteutus tukee myös kaupunkikuvallisia tavoitteita.

”Bredanportin kohde edistää hyvin Ara-tavoitettamme ja yleensäkin asuntotuotantotavoitettamme. Kohtuuhintaisen asumisen osalta täyttyy lähes kahden vuoden tuotantotavoite ja yleisen asuntotuotantotavoitteen osalta hieman yli puolet yhden vuoden asuntotuotantotavoitteesta”, yhdyskuntatoimen johtaja Marianna Harju Kauniaisten kaupungilta sanoo tiedotteessa.

Lisäksi kohde edistää Kauniaisten tavoitteita kaupunkirakenteen kehittämisestä siten, että kerrostalorakentaminen sijoittuu hyvien joukkoliikenneyhteyksien varaan, erityisesti raideliikenneasemien läheisyyteen.

”Kaupungin tavoitteena on myös lisätä asuntotuotannon monipuolisuutta ja asumisen vaihtoehtoja niin asumismuotojen kuin omistusrakenteidenkin kannalta.”

Kohteessa on 44 asuntoa, ja se muodostuu rivi-, luhti- ja niin sanotun pistetalon yhdistelmästä. Asuntoja on monipuolisesti yksiöistä perheasuntoihin. Asuntojen keskipinta-ala on 58,7 neliömetriä ja keskivuokra on 14,20 euroa nelilöltä kuukaudessa. Talossa on normaaliin tapaan myös runsaasti yhteistiloja asukkaiden käyttöön, kuten sauna, pesutupa ja kerhotilat.

”A-Kruunulle on tärkeää panostaa hankkeissa myös kaupunkikuvalliseen laatuun ja hyvään asuttavuuteen”, yhtiön toimitusjohtaja Jari Mäkimattila sanoo.

A-Kruunu sai aikoinaan hankkeen toteutettavaksi voitettuaan ehdotuksellaan vuonna 2017 pidetyn laatukilpailun. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Playa Arkkitehdit.

”Rakennukselle on haluttu luoda vahva ja selkeä hahmo näkyvälle paikalle Koivuhovin aseman viereen. Vaaleita julkisivuja hallitsevat rakennusta lähes kauttaaltaan kiertävät parvekkeet, jotka yhdistävät rakennuksen kolme erikorkuista osaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Vaalea väritys liittää rakennuksen pääosin vaaleisiin naapurirakennuksiin ja toisaalta toimii kontrastina ja taustana vehreälle ympäristölle”, kohteen arkkitehti Tuukka Vuori Playa Arkkitehdeistä kertoo toteutuneesta lopputuloksesta.

A-Kruunu on valtion erityistehtäväyhtiö, kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja. Yhtiön tavoitteena on rakennuttaa  asukkaiden arvostamia  asuntoja niin, että vuosittainen tuotanto nostetaan asteittain 800 asuntoon. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauniaisten kohtuuhintaisen asumisen kahden vuoden tuotantotavoite täyttyi yhdellä hankkeella”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat