Mikä on kodin trendien turhake? Nyt sekin on selvitetty

Suomalaiset ottivat kantaa tarpeettomimpiin kodin trendeihin.

Asuntopalvelu Oikotie selvitti suomalaisten suhtautumista tämänhetkisiin kodin trendeihin. Trendeiksi eli asumisessa ja sisustamisessa pinnalla oleviksi ratkaisuiksi kyselyssä määriteltiin ilmalämpöpumppu, kaasugrilli, vaatehuone, kodin hälytysjärjestelmä, kylpyamme, älykotiratkaisut, aamiaiskaappi, saunan muuttaminen tavanomaiseksi huoneeksi tai varastoksi, jääpalakone, kokolattiamatto ja viinikaappi.

Tarpeettomimmiksi suomalaiset kokevat viinikaapin, kokolattiamaton ja jääpalakoneen. Viinikaapin nimeää tarpeettomimmaksi noin joka neljäs. Kokolattiamaton tuomitsee 23 prosenttia suomalaisista.

Suopeimmin trendeistä suhtaudutaan ilmalämpöpumppuun ja vaatehuoneeseen, kaasugrilliin ja kodin hälytysjärjestelmään.

Luvut selviävät Oikotien lokakuussa Tori.fi:ssä tekemästä kyselytutkimuksesta. Siihen vastasi 1869 henkilöä.

Ylipäätään suomalaisten edellytykset panostaa asumiseen ovat koronasta huolimatta laajalti entisellään tai jopa kasvaneet. Vain joka kymmenes sanoo koronakriisin kaventaneen edellytyksiä panostaa.

Asuntokaupassa vilskettä

Asuntojen menekki käykin kuumana oikotien mukaan kuumana. Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat nousivat koko maassa elokuusta syyskuuhun noin prosentin verran. Pääkaupunkiseudulla hinnat olivat nyt syyskuussa yli viisi prosenttia viime syyskuuta korkeampia.

Asuntopalvelu Oikotien käyttäjämäärät ovat olleet liki koko vuoden ennätystasolla ja kiinteistönvälittäjät myivät syyskuussa asuntoja noin kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Oikotien mukaan ongelmana on tarjonnan vähäisyys.

”Ostajia olisi paljon, mutta ostettavaa ei niinkään. Kyselytutkimuksemmekin mukaan melkein kolmasosa suomalaisista on nyt kiinnostunut vaihtamaan kotia, mutta vain 18 prosenttia väestöstä on valmis myymään omistusasuntonsa”, Oikotien asuntojohtaja Anna Leinonen toteaa.

”Tarjonnassa näkynee koronakriisin talousvaikutukset siten, että ihmisillä voi olla käsitys, ettei asuntomarkkinoilla olisi nyt menekkiä tai hintojen luullaan olevan matalalla. Tilanne on päinvastainen.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikä on kodin trendien turhake? Nyt sekin on selvitetty”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat