Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustiedolta vähähiilisen rakentamisen aapinen – kohteena etenkin suunnittelijat

Käsikirja sisältää perustiedot rakennuksen vähähiilisyydestä, vähähiilisyyden arvioinnista ja huomioinnista suunnitteluhankkeen joka vaiheessa.

Rakennettu ympäristö aiheuttaa noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Siksi vähähiilisyys on huomioitava jo suunnitteluvaiheessa.

Rakennettu ympäristö aiheuttaa noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä ja sen päästöjen vähentämisellä on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Teemaan pureutuvat myös tekniikan tohtori Tarja Häkkinen ja arkkitehti Matti Kuittinen uudessa opaskirjassaan.

Kohti vähähiilistä rakentamista on suunnittelijoiden käsikirja, joka sisältää perustiedot rakennuksen vähähiilisyydestä, vähähiilisyyden arvioinnista ja huomioimisesta suunnitteluhankkeen joka vaiheessa. Opas arvioi rakentamista päästöjen kannalta, ja siinä esitellään elinkaariarviomenetelmän perusteet sekä elinkaariarviomenetelmän soveltaminen rakentamisen vähähiilisyyden arvioinnissa.

Kirjassa tuodaan erityisesti esiin vähähiilisen rakennuksen suunnittelun lähestymistapoja ja vaihtoehtoja, pohditaan tulevaisuuden osaamistarpeita ja esitellään vähähiilisen rakentamisen positiivisia vaikutuksia. Kirja tarjoaa myös tietoa ympäristömerkeistä, käyttöikäsuunnittelusta, kiertotaloudesta sekä energia- ja materiaalitehokkuudesta.

Tekniikan tohtori Tarja Häkkinen toimii kestävän rakentamisen konsulttina ja tekniikan tohtori, arkkitehti Matti Kuittinen professorina Aalto-yliopistossa sekä erityisasiantuntijana ympäristöministeriössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennustiedolta vähähiilisen rakentamisen aapinen – kohteena etenkin suunnittelijat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat