Kokeile kuukausi maksutta

Skanskan Tuomas Särkilahti odottaa tenniskentille pääsyä

Pikkupojasta saakka tennistä harrastaneen Särkilahden lonkka leikattiin tänä syksynä, eikä hän ole voinut pelata moneen viikkoon.

Pikkupojasta saakka tennistä harrastaneen Särkilahden lonkka leikattiin tänä syksynä, eikä hän ole voinut pelata moneen viikkoon.

Skanska Suomen toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti odottaa pääsevänsä takaisin tenniskentille. Pikkupojasta saakka tennistä harrastaneen Särkilahden lonkka leikattiin tänä syksynä, eikä hän ole voinut pelata moneen viikkoon.

Jos lääkäriltä kysyttäisiin, Särkilahden voisi olla hyvä jatkossakin harrastaa mieluummin vaikka pyöräilyä tai hiihtoa, mutta Särkilahti on selvästi päättänyt, että ei kysytä.

Hän on aikaisemmin myös juossut jonkin verran. Jos jatkossa jostain pitää luopua, niin sitten mieluummin pitkien matkojen juoksemisesta kuin tenniksestä.

”Toivon, että pääsen tekemään comebackin tenniskentille heti joulun jälkeen”, hän sanoo.

Ketteryyttä ja hyvää pallosilmää

Särkilahti löysi oman lajinsa 12-vuotiaana kesäkurssilta. Kodin lähellä sattui olemaan tenniskeskus.

Särkilahden mukaan tennis on sopiva laji hänen kaltaiselleen loppuvuonna syntyneelle, koska tenniksessä ikä ja koko eivät vaikuta yhtä paljon kuin esimerkiksi jääkiekossa.

Sitä vastoin lajissa vaaditaan ketteryyttä ja hyvää pallosilmää.

”Voi olla, että jos silloin olisi ollut salibandyä, olisin päätynyt pelaamaan sitä.”

Tenniksessä on Särkilahdelle kysymys ennen kaikkea hyvästä liikunnasta yhdessä pelikavereiden kanssa, mutta hän on myös kilpaillut.

Tennis on Särkilahden mukaan siitä hyvä laji, että jokaiselle löytyy jokaisessa ikävaiheessa sopiva taso, jos kilpaileminen kiinnostaa.

”Sopivaa haastetta löytyy aina.”

Juniorivuosien jälkeen kolmekymppisenä kilpailemiseen syttyi uudelleen kipinä, mutta nyt 54-vuotiaana Särkilahti on todennut, että pahimmillaan kolmetuntisiksi venyvät matsit saattavat olla liian pitkiä lonkkavaivaiselle.

Hän kuitenkin uskoo palaavansa kilpailemaankin, jos vain toipuu leikkauksesta täysin.

Särkilahti kertoo, että toisin kuin monessa muussa lajissa, tenniksessä pelaajat tuomitsevat itse omat pelinsä. Se on hänestä kiinnostavaa, koska se paljastaa ihmisestä aika paljon.

Vakikavereiden kanssa

Lääkärin määräämä kolmen kuukauden pelikielto on poikkeuksellisen pitkä tauko. Yli kaksi vuosikymmentä sitten Särkilahti joutui jättämään pelikentät puoleksi vuodeksi omakotitaloprojektin takia.

Normaalisti Särkilahti käy pelaamassa pari kertaa viikossa, ja viimeksi hän pelasi vain pari päivää ennen leikkausta.

Pisimpään Särkilahti on pelannut saman kaverin kanssa jo 25 vuotta.

”Vuosien saatossa on tullut vakikavereita, joiden kanssa ollaan pelattu useita vuosia. Tennis on hyvä tapa päästä työasioista eroon.”

Koska tennistä voi pelata melkein missä vain, mailat kulkevat usein mukana työmatkoillakin.

”Ja koska tennistä voi pelata niin sisällä kuin ulkona, harrastus saa uuden startin kahdesti vuodessa.”

Tennis on turvallinen laji

Korona-aikana tennis on osoittautunut hyväksi lajiksi, koska siinä ei olla lähikontaktissa kehenkään.

Särkilahti on aktiivisesti mukana Espoon Verkkopalloseura EVS:n toiminnassa. Seura joutui koronan takia sulkemaan valmennusryhmiä, mutta pelaaminen seuran kentillä on onnistunut.

”Tennis on näin korona-aikana turvallinen laji, ja se on selvästi nostanutkin suosiotaan. Kentät ovat nyt todella täyteen buukattuja.”

Kun Särkilahden lapset olivat pieniä, hän vei heitäkin tenniskentälle. Sen lisäksi hän veti kahdeksan vuotta 5–8-vuotiaiden ryhmää. Se oli Särkilahden mukaan ”kivaa hommaa”.

”Meidän ryhmän läpi kulki iso määrä lapsia. Sitä kyllä oppi huomaamaan, kenellä on pallosilmää ja kuka innostuu lajista.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskan Tuomas Särkilahti odottaa tenniskentille pääsyä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat