Taiteen käyttö vakuutti tuomariston – kaksi kerrostaloa sai Tampereen Hyvän rakentamisen palkinnon

Hyvän rakentamisen palkinto meni Vuoreksessa sijaitsevalle asuinkerrostalokokonaisuudelle Takamaanrinne 14 ja 16.

Takamaanrinne 16 sijaitsee Tampereen Vuoreksessa. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy

Palkinnon myönsi Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto.

Tiedotteen mukaan palkinto myönnettiin erityisesti taiteen käytöstä osana rakennuksen julkisivua sekä korkealaatuisesta arkkitehtuurista.

Rakennus- ja ympäristöjaosta haluaa palkinnolla korostaa asuinrakennusten merkitystä kaupunkikuvassa ja erityisesti taiteen vaikutusta arkisessa ympäristössä.

Hanke on saanut alkunsa kaupungin tonttihaun yhteydessä järjestetystä tontinluovutuskilpailusta. Perusteluiden mukaan hanke on myös hyvä esimerkki kilpailun kautta toteutuvasta rakentamisen ja arkkitehtuurin laadusta.

Takamaanrinne 14 ja 16 rakennuttaja ja pääurakoitsija on T2H Rakennus Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:n Juha Saarijärvi. Taideteoksen on suunnitellut taiteilija Laura Lehtinen.

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

Palkinto jaettiin 17.11.2020 poikkeavasti erillisessä palkintojenjakotilaisuudessa Pirkanmaan rakennuspäivän peruuntuessa kuluvalta syksyltä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taiteen käyttö vakuutti tuomariston – kaksi kerrostaloa sai Tampereen Hyvän rakentamisen palkinnon”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat