Kokeile kuukausi maksutta

Helsinkiläinen asuntorakentaja on haettu konkurssiin – teki viime vuonna kovaa tulosta

Verottaja on hakenut helsinkiläistä asuntorakentajaa konkurssiin.

Verohallinto vaatii Helsingin käräjäoikeudelle lähetetyssä hakemuksessa, että Aava Kodit oy asetetaan konkurssiin. Hakemuksen päiväys on 25.11.2020.

Verohallinnon saatavat ovat viivästysseuraamuksineen yhteensä 161466,94 euroa. Viivästysseuraamukset on laskettu 25.11.2020 asti.

Perustelujen mukaan velallinen on maksukyvytön, koska ulosotossa on ilmennyt, ettei velalliselta kerry varoja Verohallinnon saatavan täydeksi suoritukseksi.

Toimitetussa ulosottoyrityksessä velalliselta ei ole löytynyt Kihlakunnan ulosottomiehen mukaan ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta.

Suurin yksittäinen nimike on konkurssihakemuksen mukaan jäännösvero, jota on maksamatta erilaisine korotuksineen 146300 euroa.

Liiketoimintamallina osaavien kumppaneiden hyödyntäminen

Aava Kodit oli hakenut rahoitusta Real Investin joukkorahoituspalvelun kautta.

Real Investin verkkosivuilla on hankekuvaus 500000 euron vakuudellisesta lainasta. Vakuutena oli kolme valmista asuntoa Espoossa.

Lainan tarkoitus oli irrottaa yhtiön omia pääomia jo valmistuneista hankkeista ja suunnata ne käynnissä oleviin ja tuleviin hankkeisiin.

Hankekuvauksessa Aava Kodit kertoo olevansa asuinrakentamiseen erikoistunut yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa moderneja uudiskohteita pääkaupunkiseudulla.

”Aava Kodit oy:n liiketoimintamalliin sisältyy osaavien kumppaneiden hyödyntäminen. Tämä mahdollistaa keskittymisen omaan ydinosaamiseemme, joka on haastavien talonrakennusprojektien johtaminen”, yhtiö kertoo.

Yhtiössä kerrotaan työskentelevän projektijohtamisen ammattilaisia, joilla on kaikilla yli kymmenen vuoden mittainen kokemus uudisrakennuskohteiden johtamisesta.

Kannattavaa toimintaa

Aava Kodit on perustettu vuonna 2010.

Finderin taloustietojen (2016-2019) mukaan yhtiö on toiminut viime vuodet voitollisesti. Vuonna 2019 (2019/06) Aavakodit teki 5,5 miljoonan euron liikevaihdolla 689000 euron tuloksen.

Liikevoitto oli 22,7 prosenttia ja omavaraisuusaste 21 prosenttia.

Tarkastelujakson suurin liikevaihto oli vuonna 2016. Silloin liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa ja tulos 342000 euroa.

Vuonna 2017 Aava Kotien liikevaihto oli 5,5 miljoonaa (tulos 120000 euroa) ja vuonna 2018 yhtiö teki 2,9 miljoonan euron liikevaihdon (tulos 352000 euroa).

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Helsinkiläinen asuntorakentaja on haettu konkurssiin – teki viime vuonna kovaa tulosta”

  1. Tämä Aava on Tornioon rekisteröity. Varmaan Helsingissäkin toiminut. Äkkiä tuollaiset pikku voitot on syöty. Yksi huono urakka tai grynderihanke, joka menee huonosti kaupaksi, se on siinä ja pikku urakoitsijan taru päättyy.

  2. Miten tuo on mahdollista muutoin kuin että yhtiön varoja on tieten tahtoen hävitetty. ja toisaalta miksi ihmeessä omistajat antavat 10v vanhan ja hyvää tulosta tehneen yhtiön mennä konkurssiin??? – onko selityksenä se että viime vuosina jokin tai jotkin kohteet ovat nyt takuuaikana joutuneet ongelmiin eli tehty rakentamisen virheitä.

    1. Tuusulassa myös kaatuu yritys joka on joukkorahoituksella rakentamassa asuntomessuilla. Tämä rahoitus groundfundingin kautta.

  3. Viiden viimeisen tilinpäätöksen mukaan näyttää kannattavansa yritykseltä, pieneen summaan kaatuo.

    Tuloutuskäytäntö ei selviä mistään, onko valmiusasteperusteinen vai valmistumisen mukaan.
    Valmiusasteella voi vahingossa tai tarkoituksella tulouttaa sellaista tuloa joka ei koskaan realisoidu, urakka menee pitkäksi tai myyntihinta ei toteudu.

  4. Hämärää touhua.. kyllä bisnesmiehet osaa..

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat