Lahdelma & Mahlamäki suunnittelee Helsingin uuden kielilukion Myllypuroon

Yhteisöllinen rakennus pitää sisällään esimerkiksi joustavia opiskelutiloja, monitoimisalin, vehreän kattopihan ja kaupunkilaisille avoimia yhteiskäyttötiloja.

Arkkitehtien tavoitteena oli urbaani kokonaisuus, joka edistää lukiolaisten yhteisöllisyyttä ja kansainvälisyyttä, palvelee lähialueiden asukkaita ja luo elävää kaupunkitilaa. Kuva: Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit

Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit (LMA) suunnittelee Helsingin kielilukion Myllypuroon. Yhdessä SRV:n kanssa jätetty tarjous valittiin elinkaarihankkeesta järjestetyn kilpailutuksen voittajaksi.

Yhteisöllinen rakennus pitää sisällään esimerkiksi joustavia opiskelutiloja, monitoimisalin, vehreän kattopihan ja kaupunkilaisille avoimia yhteiskäyttötiloja. Kokonaisuudessaan rakennuksen bruttoala on noin 8 5000 neliötä. Kielilukio nousee pienelle ja vaativalle tontille Myllypuron metroaseman ja viime vuonna valmistuneen Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron-kampuksen viereen. Lahdelma & Mahlamäki on suunnitellut myös sen.

Arkkitehtien mukaan Helsingin kielilukio on ”vahvan identiteetin omaava julkinen rakennus, joka on huomaavainen ympäristöään kohtaan”. Mittakaavaltaan kielilukio sopeutuu ympäristöönsä. Kielilukio pyrkii säästämään läheisten asuinkerrostalojen pitkiä näkymiä ja toisaalta tarjoamaan kattopihojensa ansiosta uusia, mielenkiintoisia näkymiä. Rakennuksen julkisivut ovat perforoitua alumiinia, graafista betonia, puuta ja lasia.

LMA:n tavoitteena oli urbaani kokonaisuus, joka edistää lukiolaisten yhteisöllisyyttä ja kansainvälisyyttä, palvelee lähialueiden asukkaita ja luo elävää kaupunkitilaa näyttämällä koulun toiminnan katukuvassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahdelma & Mahlamäki suunnittelee Helsingin uuden kielilukion Myllypuroon”

Jätä kommentti