Raide-Jokeri etenee edellä tavoitteestaan

Raide-Jokeri kulkee 42 eri kadulla, joista työt ovat aloittamatta enää kahdella.

Havainnekuva Raide-Jokerista

Raide-Jokerin työt ovat edenneet osalla rataosuuksista aikataulusta edellä. Vuoden 2020 tavoite oli asentaa kahdeksan kilometriä ratakiskoa, ja joulukuun alussa asennuksia oli suoritettu jo 8,5 kilometriä.

”Rakentaminen on edennyt erittäin hyvin koronapandemian aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta. Pikaratikka tulee kulkemaan 42:lla eri kadulla, joista kahta lukuun ottamatta rakentaminen on aloitettu kaikilla. Myös kahdella jäljelle jäävällä kadulla, Takkatiellä ja Eliel Saarisen tiellä, rakentaminen aloitetaan lähiviikkoina. Kolme valmista katukohdetta on jo luovutettu tilaajalle”, kertoo projektipäällikkö Ahti Huhtaniska NRC Groupilta.

Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettavan pikaraitiotien mitta on yhteensä 25 kilometriä. Nyt asennetut 8,5 kilometriä kiskoa kulkevat Keilaniemestä Turun moottoritielle. Raide-Jokerin liikennöinti alkaa kesäkuussa 2024.

Linjan varikko tulee Roihupeltoon rakennettavalle varikkoalueelle, jossa on rakennettu vesi- ja viemäriverkostoja sekä paalutettu huoltohallin perustuksia. Varikkoalueelta louhitusta kiviaineesta saatiin noin 272 tonnia mursketta hyödynnettäväksi muualla hankkeessa.

”Materiaalien tehokas kierrättäminen säästää sekä ympäristöä että hankkeen kustannuksissa”, Huhtaniska sanoo.

Jos sääolosuhteet sallivat, rakentamista jatketaan läpi talven. Raitiotielinjan tieltä siirrettävät johdot ja putket saadaan merkittäviltä osin siirrettyä ensi vuoden aikana, mikä nopeuttaa ratarakentamista. Lisäksi ensi vuonna tehdään muun muassa ratalinjan sähkö- ja teknisten järjestelmien töitä sekä varikkoalueen raidetöitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raide-Jokeri etenee edellä tavoitteestaan”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat