Senaatti ja Sato tekivät esisopimuksen tonttikaupasta

Senaatti-kiinteistöt ja Sato ovat allekirjoittaneet kiinteistökaupan esisopimuksen tulevasta asuinkerrostalojen korttelialueesta Helsingin Viikissä.

Kuva: Senaatti

Osoitteessa Maakaarenkuja 2 sijaitsevan tontin pinta-ala on vajaat 9500 neliömetriä, ja tontille tavoitellaan rakennusoikeutta noin 16500 kerrosneliötä.

Kiinteistökaupan esisopimus vahvistuu lopullisen kaavan vahvistumisen myötä, jonka jälkeen rakentaminen pääsee alkamaan. Rakentaminen alkaa arviolta vuoden 2022 aikana.

”On tärkeää, että valtiolle tarpeettomaksi jääneelle alueelle päästään kehittämään uutta elämää. Valmistuttuaan tämä asuinkortteli ja sen uudet asukkaat kasvattavat Viikin alueen elinvoimaisuutta ja tuovat myös edellytyksiä alueen tulevalle kehittämiselle”, Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Janne Marttinen sanoo tiedotteessa.

Viikki on hyvien liikenneyhteyksien päässä oleva viihtyisä asuinalue, jossa kohtaavat kaupunki ja luonto. Parhaillaan rakenteilla oleva Raide-Jokeri parantaa liikenneyhteyksiä entisestään, kun alueelle valmistuu kaksi pysäkkiä Viikin tiedepuistoon ja Latokartanoon. Alueella on myös kattavat palvelut, kuten koulu, päiväkodit ja kaupat. Viikin osa-alueita ovat Viikinmäki, Viikinranta, Tiedepuisto ja Latokartano.

Senaatti-kiinteistöillä on Viikin ja Latokartanon alueella muun muassa Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskus Luken toimitiloja. Lisäksi Senaatti omistaa alueella laajoja maa-alueita. Alueella on kuitenkin Maakaarenkuja 2 kaltaisia valtiolle tarpeettomaksi jääneitä kiinteistöjä ja valtion kiinteistöstrategian mukaan valtiolle tarpeettomista kiinteistöistä luovutaan. Näin omistukseen sidotut pääomat voidaan vapauttaa yhteiskunnan muihin tarpeisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti ja Sato tekivät esisopimuksen tonttikaupasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat