Kokeile kuukausi maksutta

Skanska sai hotelli Ilveksen korjausurakan

Tampereen maamerkkeihin lukeutuvan hotelli Ilveksen piakkoin käynnistyvän peruskorjauksen projektinjohtourakoitsijaksi on valittu Skanska Talonrakennus oy Pirkanmaa.

Kiinteistön omistavan eläkevakuuttaja Kevan rakennuttajapäällikkö Saku Pöntysen mukaan rakennustöiden laajuus tarkentuu vielä, kun rakenteita päästään avaamaan ja tutkimaan purkuvaiheessa laajemmin. Hotelli on käytössä 13. joulukuuta asti. Koska tilat ovat yhä käytössä, rakenteiden ja järjestelmien kunnon tutkiminen ennen töiden aloittamista on ollut mahdollista vain rajoitetusti.

Vaikka korjaustöiden tarkka laajuus on vielä hieman kysymysmerkki, rakennustöiden osalta hankkeen kustannukset nousevat Pöntysen mukaan joka tapauksessa reiluun pariinkymmeneen miljoonaan euroon. Sen päälle tulee vielä kalustamista ja varustelua, joten kokonaiskustannuksiltaan hanke on vielä suurempi.

Jotkut hankkeen osa-alueet kohdistuvat kiinteistöyhtiölle ja osa vuokralaiselle/operaattorille. Hotellin operaattorina toimii Sokotel.

Alun perin kaavailuissa oli toteuttaa korjaushanke lohkoittain siten, että osa hotellista olisi ollut koko ajan toiminnassa. Lopulta urakkatarjousten perusteella päädyttiin vaihtoehtoon, että koko hotelli menee kiinni. Myös koronaepidemian aiheuttama hotellikysynnän hiljentyminen vaikutti osaltaan siihen, että hotellin sulkeminen oli mahdollista.

Hankkeen yhteydessä peruskorjataan tai uusitaan muun muassa kiinteistön taloteknisiä järjestelmiä, hotellihuoneiden ikkunat, hotellikerrosten pintamateriaalit, rakennetaan matalalle osalle uusi kattoterassi sekä uusitaan piharakenteita. Hankkeen yhteydessä toteutetaan myös ravintola- ja aulatiloihin tilamuutoksia.

Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

Vuonna 1986 valmistuneessa 19-kerroksisessa Ilveksessä on 336 huonetta, viisi ravintolaa, yhdeksän kokoustilaa, juhlasali, maisema-kabinetti hotellin katolla sekä sauna- ja spa-osasto kuntosaleineen. Hotellista on suora pääsy Koskikeskukseen.

Korjaushankkeen pääsuunnittelija on Aihio Arkkitehdit ja sisustussuunnittelusta vastaa Vallila Interior. Ravintolat uudistaa Visionary Design Partners Helsinki. Rakennuttajakonsulttina toimii A-Insinöörit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska sai hotelli Ilveksen korjausurakan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat