Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Ratapihankadun suunnitelmat etenevät – Visiona uuden ja vanhan yhdistävä kokonaisuus

Pormestari Lauri Lylyn mukaan Ratapihankadun alue Tampereen ytimessä saadaan näillä suunnitelmilla osaksi elävää ja vetovoimaista sekä liikenteellisesti toimivaa kaupunkikeskustaa.

Tampereen vanha tavara-asema siirrettiin toiselle puolen rataa tänä vuonna.
Kuuntele juttu

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun ratkaisun sekä tavara- asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnin. Ostaja on Jatke Pirkanmaa perustettavien yritysten lukuun.

Kauppaan kuuluu myös alueen toimitilakorttelin rakennusoikeus. Kauppahinta on 6,5 miljoonaa euroa. Päätöksen myynnistä tekee kaupunginvaltuusto tammikuussa.

Kilpailun voittaneessa suunnitelmassa visiona on kehittää alueelle uutta ja vanhaa yhdistävä kokonaisuus, joka sopii vaivatta ympäristön mittakaavaan. Hankkeessa on kunnianhimoinen ympäristövastuullisuuden tavoite. Hiilijalanjälki pyritään minimoimaan muun muassa kestävillä materiaalivalinnoilla, rakentamisenaikaisilla toimilla, huomioimalla kevyen ja joukkoliikenteen käyttäjät ja hyödyntämällä uusiutuvia energiamuotoja.

Toimitilakorttelin suurin käyttäjä on tamperelainen pörssiyhtiö Gofore, jonka pääkonttorin uudet toimitilat sijoittuvat alueelle. Vanhan tavara-aseman ja asuinrakennuksen käytöstä on alustavasti sovittu Pyynikin käsityöläispanimo Oy:n (Pyynikin Brewing Company) kanssa. Panimotoiminnan lisäksi yhtiö harjoittaa elämystoimintaa ja kerää Tampereelle satoja vierailijaryhmiä vuosittain.

Tavara-asema on suojeltu

Tavara-aseman tontinluovutus- ja konseptikilpailu alkoi vuonna 2019.Tavara-asema on suojeltu. Ostaja sitoutuu turvaamaan rakennuksen säilymisen ja tekemään suojeltuna säilymistä edellyttävät rakennustyöt.

Ratapihankadun työt Morkun aukion läheisyydessä alkavat jo talven 2020-2021 aikana. Aukio on tarkoitus muokata yhdistävä tekijä, joka mahdollistaisi vapaan oleskelun, mutta tarjoaisi tilaa myös vaihtuville näyttelyille ja kahvila-ravintolalle ja muulle toiminnalle, esim. saunalle.

Pormestari Lauri Lylyn mukaan Ratapihankadun alue Tampereen ytimessä saadaan näillä suunnitelmilla osaksi elävää ja vetovoimaista sekä liikenteellisesti toimivaa kaupunkikeskustaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen Ratapihankadun suunnitelmat etenevät – Visiona uuden ja vanhan yhdistävä kokonaisuus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat