Turun Pihlajaniemen alueen ensimmäisten kortteleiden toteuttajat valittu

Laatu- ja hintakilpailun voittajien kanssa on allekirjoitettu kiinteistökaupan esisopimukset.  Rakentamisen on tarkoitus käynnistyä vaiheittain vuonna 2022.

Havainnekuva Niemikortteli-suunnitelmasta.

Senaatti-kiinteistöjen ja Turun kaupungin järjestämä laatu- ja hintakilpailu kolmen asuinkerrostalokorttelin toteuttamisesta Pihlajaniemeen on ratkennut. Kilpailun voittajien kanssa on allekirjoitettu kiinteistökaupan esisopimukset. Lopulliset kaupat tehdään, kun aluetta koskeva asemakaavan muutos on saanut lainvoiman. Rakentamisen on tarkoitus käynnistyä vaiheittain vuonna 2022.

Voittajien kanssa aloitetaan kolmen korttelin kumppanuuskaavoitus, joka käynnistää uuden, 5 000 asukkaan Pihlajaniemen kaupunginosan rakentamisen. Ensimmäisen korttelin toteuttaa Pohjola Rakennus yhteistyökumppaninaan NREP Oy. Niemikortteli-nimisen suunnitelman on tehnyt Schauman Arkkitehdit. Toisen korttelin toteuttavat Rakennusliike Lapti ja YH Kodit. Korttelin on suunnitellut Lundén Architecture Company ja se on nimeltään Kanaalinpiha. Kolmannen, Luontoruutu-nimisen korttelin suunnittelija on Arkkitehtitoimisto AJAK & Nomaji ja sen toteuttaa Skanska Talonrakennus.

Kanaalinpiha

”Kilpailu osoitti, että kaikilla on halua uudistaa kaupunkiympäristöä ihmisläheisemmäksi, saimme oikein hienoja ehdotuksia, suuret kiitokset kaikille kilpailijoille!” sanoo Turun kaupungin kaavoitusarkkitehti Päivi Siponen.

Kilpailuehdotusten arviointi perustui hinnan ja laadun kokonaisarviointiin. Töissä haettiin ihmisen mittakaavaista, monipuolista ja vaihtelevaa kaupunkirakennetta. Arvioinnissa painotettiin erityisesti kaupunkikuvallisia ratkaisuja sekä arkkitehtonista ja toiminnallista laatua. Myös monipuolisia asumisen ratkaisuja sekä korttelipihojen laatua, toiminnallisuutta ja viihtyvyyttä painotettiin.

Kilpailu oli kaksivaiheinen. Ensimmäiseen vaiheeseen saapui yhteensä 20 tarjousta, joiden joukosta toiseen vaiheeseen valittiin kaksi ehdokasta jokaiseen kortteliin. Toisessa vaiheessa kilpailuehdotuksia työstettiin eteenpäin arviointiryhmän kommenttien sekä kansalaispalautteen avulla.

Luontoruutu.

Kaikkiin kortteleihin tulee Turun kaupungin ja valtion MAL-sopimuksen mukaisesti noin 20 prosenttia hintasäädeltyä ARA-vuokratuotantoa. Tarkoituksena on toteuttaa jokaiseen kortteliin asuntoja monipuolisesti kaikkiin eri elämänvaiheisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun Pihlajaniemen alueen ensimmäisten kortteleiden toteuttajat valittu”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat