Kokeile kuukausi maksutta

YIT aloittaa Järvenpään Bulevardikorttelin rakentamisen

Osuuskauppa Perhelänä aikanaan tunnettu kortteli on Järvenpään keskustan kärkihanke ja tärkeässä roolissa kaupungin koko keskusta-alueen kehittämisen kannalta.

Korttelin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Aihio Arkkitehtien Timo Meuronen. Kuva: YIT

Järvenpään ydinkeskustassa lähellä juna-asemaa sijaitsevan Bulevardikorttelin rakentaminen käynnistyy keväällä 2021. Osuuskauppa Perhelänä aikanaan tunnettu kortteli on Järvenpään keskustan kärkihanke ja tärkeässä roolissa kaupungin koko keskusta-alueen kehittämisen kannalta.

Hankkeen suunnittelulla on pitkä historia ja nyt käynnistyvällä hybridikorttelin rakentamisella tähdätään Järvenpään keskustan uudistamiseen, elävöittämiseen ja kävelykadun palveluiden nostamiseen uudelle tasolle.

Kortteli muodostuu kolmesta asuinrakennuksesta, joihin tulee yhteensä yli 300 asuntoa. Maamerkkinä toimii 20-kerroksinen asuntojen tornitalo ja lisäksi asuntokokonaisuuteen kuuluu kaksi matalampaa kerrostaloa. Toimistotilaa on noin 7 000 kerrosneliön verran ja liiketiloja yhteensä noin 6 000 kerrosneliötä. Rakennukset yhdistää toisiinsa viihtyisä pihakansi ja korttelin alle rakennetaan pysäköintihalli noin 85 autolle. Kokonaispinta-alaa korttelissa on yhteensä 30 500 kerrosneliötä.

Bulevardikorttelin rakentaminen käynnistyy keväällä 2021 ja se valmistuu vaiheittain. Ensimmäisiin asuntoihin päästään muuttamaan syksyllä 2022 ja koko kortteli on valmis noin vuonna 2025.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT aloittaa Järvenpään Bulevardikorttelin rakentamisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat