YIT:n kysely: Ihannetyöpaikka on kivenheiton päässä kodista

Yli puolet toimistotyötä tekevistä haluaa tehdä mahdollisimman paljon etätöitä, kun vastaava luku oli viime vuonna 46 prosenttia.

 

Ihannetyöpaikan tulokset muuttuivat tänä vuonna, kun uutena vaihtoehtona ollut sijainti lähellä kotia nousi heti ykkössijalle. Havainnekuva Espoon Leppävaarasta.

Suomalaisten ihannetyöpaikkaa sijaitsee niin lähellä kotia, että sinne voi mennä kävellen, pyörällä tai sujuvasti julkisilla liikennevälineillä. Moni kaipaa myös omaa työhuonetta.

Tulokset käyvät ilmi YIT:n tilaamasta ja Prior Konsultoinnin toteuttamasta Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrista, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2020.  Barometri toteutettiin nyt kolmatta kertaa.

Ihannetyöpaikan tulokset muuttuivat tänä vuonna, kun uutena vaihtoehtona ollut sijainti lähellä kotia nousi heti ykkössijalle (46 prosenttia vastanneista). Viime vuonna ihannetyöpaikkaan pääsi julkisilla liikennevälineillä ja siellä oli oma työpiste tai työhuone.

”Tulos tukee ajatusta 15 minuutin kaupungista eli siitä, että toimivassa kaupungissa asioiden tulisi olla saavutettavissa vartissa joko kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä”, toteaa johtaja Juha Kostiainen YIT:ltä.

Yli puolet haluaa etätyötä

Barometrin mukaan etätyö on kasvattanut suosiotaan. Yli puolet toimistotyötä tekevistä haluaa tehdä mahdollisimman paljon etätöitä, kun vastaava luku oli viime vuonna 46 prosenttia.

Kävely ja pyöräily ovat suosituimmat tavat kulkea töihin alle kolmen kilometrin työmatkalla. Matkan pidentyessä julkinen liikenne ja oma auto kasvattavat suosiotaan.

Työmatkapyöräilyä suositaan barometrin mukaan erityisesti Oulussa ja Turussa. Helsingissä julkinen liikenne on selvästi mieluisin työmatkamuoto.

Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri tehdään Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän ja Kuopion asukkaille. Nettipaneeliin vastasi yli tuhat 18–75-vuotiasta kaupunkilaista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n kysely: Ihannetyöpaikka on kivenheiton päässä kodista”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat