Kokeile kuukausi maksutta

Jalon Rakentajat urakoi A-Kruunulle vuokra-asuntoja

Valtion omistama kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuottaja ja omistaja A-Kruunu rakennuttaa Helsingin Jätkäsaareen 47 vuokra-asuntoa. Urakkasopimus on allekirjoitettu Jalon Rakentajat oy:n kanssa.

Kuva: Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli oy

Länsisatamankadun ja Atlantinkadun risteykseen käynnistyvä kohde on 8-kerroksinen talo, johon tulee monipuolinen asuntojakauma yksiöistä perheasuntoihin. Taloon tulee myös muutamia yhteisöasuntoja, niin sanottuja ryhmävuokrausasuntoja.

Hankkeen pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli oy. Kohde valmistuu marraskuussa 2022.

A-Kruunun hanke on osa YIT:n johdolla suunniteltua niin kutsuttua Palvelukorttelia. Korttelikonseptin kantavana ideana on sujuva arki ja asuminen, yhteisöllisyys, ihmisten väliset kohtaamiset ja monipuoliset palvelut ja aktiviteetit eri-ikäisille. YIT:n kokoama konsortio valikoitui korttelin toteuttajaksi ehdotuksellaan ”Jätkän Messi” vuonna 2017 järjestetyssä ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä.

Kortteliin on suunniteltu vuokra-, asumisoikeus- ja osakeasuntojen lisäksi toteutettavaksi hotelli, päiväkoti, päivittäistavarakauppa ja ravintoloita. Korttelissa on myös kaksi suojaisaa sisäpihaa sekä torimainen tapahtuma-aukio, jolle liiketilat ja kylätalo avautuvat.

”On erittäin tärkeää, että Ara-asuntoja voidaan toteuttaa Jätkäsaaren kaltaisille kysytyille alueille. Se on ollut suomalaisen asuntopolitiikan linja jo vuosikymmeniä, ja sen turvin on pystytty muun muassa ehkäisemään segregaatiota kansainvälisestikin katsoen tehokkaasti”, A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila sanoo tiedotteessa.

Ara-asuntojen vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaan kohtuuhintaisiksi. A-Kruunun hanke Jätkäsaareen rahoitetaan Aran hyväksymällä 40-vuotisella korkotukilainoituksella.

”A-Kruunu on valtio-omisteinen yhtiö, jonka ydintehtävänä on rakennuttaa asuntoja omaan omistukseen, eli olemme sitoutuneet tarjoamaan vuokra-asuntoja pitkäjänteisesti. Myös rakennuttaminen tähtää pitkäjänteiseen omistajuuteen. Panostamme kestävän kehityksen mukaisiin tekijöihin, jotka edistävät asuntojen ennakoivaa ylläpitoa ja luovat pohjaa taloudellisuudelle.”

A-Kruunun tavoitteena on nostaa vuosittainen asuntotuotanto asteittain 800 asuntoon. Yhtiön tehtävänä on myös edistää puurakentamista, asumisen innovaatioita, kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jalon Rakentajat urakoi A-Kruunulle vuokra-asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat